Kaart
Nieuw in verkoop

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Overijssel: Pleegsterdijk 30-30A, Raalte

8101 PR Raalte
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  126897 m²

VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ MET DIVERSE STUDIO’S, BIJGEBOUWEN EN AGRARISCHE BESTEMMING

Op zoek naar een object met uitdaging en mogelijkheden? Dan is deze prachtig verscholen gelegen vrijstaande woonboerderij met diverse studio’s en bijgebouwen op 12.68.97 ha wat voor u. Mogelijkheid om met minder grond te kopen. Ideaal voor ouders/kinderen, paardenliefhebbers en/of hobbymatige, agrarisch bedrijfsmatige activiteiten.

Kenmerken:

Prachtige ligging met heel veel privacy

Woonboerderij met veel inhoud en diverse studio's

Aangebouwde schuur en schuren met veel mogelijkheden

Nabij verbindingswegen en op ca. 20 autominuten van Zwolle en Deventer.

Nieuwsgierig geworden? We ontvangen u graag voor een bezichtiging!

 

Handhavingsverzoek gemeente

Het object wordt zoals hiervoor omschreven vanuit een nalatenschap aangeboden ‘as is, where is’ en in deels verhuurde staat: er zijn twee studio’s voor onbepaalde tijd verhuurd. Voorts heeft het object een agrarische bestemming. Door de eigenaar is een handhavingsverzoek bij de gemeente ingediend omdat de huurders er in strijd met de agrarische bestemming wonen. De gemeente heeft laten weten tot handhaving over te gaan. De eigenaar zal de huurders vervolgens middels een kort geding dagvaarden. Voor meer informatie over de actuele stand van zaken en de procedure kunt u zich tot de makelaar wenden.

Gedenkplek

Het geheel wordt verkocht door een stichting die het object vanuit een nalatenschap heeft verkregen. Bij de inrit zal (in overleg met de koper) een kleine gedenkplek / rustpunt worden aangelegd. Voor verdere uitleg en de ligging wordt verwezen naar de brochure.

Woonboerderij

De woonboerderij bestaat uit het voorhuis nr. 30 met een aangebouwd woondeel nr. 30a: het betreft zogenaamde inwoning met deels gezamenlijke nutsvoorzieningen, tussendeur e.d. In het voorhuis zijn diverse studio’s gemaakt. Het betreft echter zowel fysiek als qua bestemming één woning.

Deze woonboerderij is gebouwd in 1918. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en in 2022 nieuw gedekt met geïsoleerde golfplaten. De gevels van het voorhuis zijn aan de binnenzijde afgetimmerd met voorzetwanden en isolatie. De woning is grotendeels voorzien van isolerende beglazing. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (HR combi-ketel). De begane grond vloer is van beton en hout, de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen gas, water, elektra, riolering en glasvezel. Op de woonboerderij liggen 44 zonnepanelen (bj. 2022). De indelingen zijn globaal als volgt:

 

Pleegsterdijk 30:

Begane grond: hal / gang met tussendeur, meterkast, trapopgang, douche, woonkamer, keuken, berging/bijkeuken en badkamer met douche en toilet.

Eerste verdieping: overloop met twee slaapkamers en een kleine kamer met wastafel.

Tweede verdieping: een slaapkamer bereikbaar middels een vaste trap.

 

Studio Pleegsterdijk 30-1:

Begane grond: hal, woonkamer met open keuken, toilet, badkamer (wasruimte/toilet/douche), trapopgang en hal met tussendeur.

Eerste verdieping: overloop met een slaapkamer.

 

Studio Pleegsterdijk 30-2:

Begane grond: hal, woonkamer, trapopgang, keuken met tussendeur, hal en toilet.

Eerste verdieping: overloop met drie slaapkamers.

 

Studio Pleegsterdijk 30-3 appartement bovenverdieping (voor onbepaalde tijd verhuurd):

Eerste verdieping: woonkeuken, twee slaapkamers, badkamer, trapopgang.

Tweede verdieping: één slaapkamer.

 

Woondeel Pleegsterdijk 30A:

Dit woondeel dwars op de woonboerderij is gebouwd in 1918. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en pannen. De gevels zijn afgetimmerd met gipsplaten en de woning is voorzien van isolerende beglazing. De woning wordt verwarmd middels een tweede cvketel. De indeling is als volgt:

Begane grond: hal / gang, woonkamer met keukenblok, keuken, slaapkamer, badkamer met douche, berging/bijkeuken, meterkast, toilet en badkamer met ligbad en douche en serre.

 

Studio Pleegsterdijk 30A-1 (voor onbepaalde tijd verhuurd):

Deze studio bevindt zich grotendeels in voormalige ligboxenstal. De indeling is als volgt:

Begane grond: woonkeuken, toilet, douche, hal, wasruimte.

Eerste verdieping: Slaapkamer en twee kleine kamertjes.

 

Achterhuis

Dit achterhuis met een afmeting van ca. 8,84 m x 12,34 m is gebouwd in 1914. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk (zijgevels met binnenspouwblad) met houten bintwerk en is gedekt met geïsoleerde golfplaten. De vloer is verhard met beton. Ingericht met vier paardenboxen.

Ligboxenstal

Deze voormalige ligboxenstal is gebouwd in 1973 en uitgebreid in 1990-1991. Het geheel is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met geïsoleerde golfplaten. De stal is in gebruik als berging met inpandig een werkplaats en het hiervoor omschreven studio.

Kapschuur

Deze half open kapschuur is gebouwd in de jaren ‘60 en is later vernieuwd. De kapschuur heeft een afmeting van ca. 8 m x 16 m. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten en deels metselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met damwandprofielplaten. De vloer is verhard met tegels. Inpandig bevindt zich een paardenstal met 4 paardenboxen. Op het dak liggen 45 zonnepanelen uit 2012.

Erfverharding / overig

Het erf is verhard met klinkers, tegels en beton. Voorts bevinden zich op het erf nog een dubbele carport en een afdak.

 

Verkaveling en grondsoort

De totale grootte in eigendom bedraagt 12.68.97 ha inlc. erf, tuin en ondergrond. De grond is aaneengsloten als huiskavel bij de gebouwen gelegen. Voor de verkaveling en kavelvorm wordt verwezen naar de kadastrale kaart, zie brochure. Over de grondkwaliteit kan worden opgemerkt, dat het over het algemeen goede zandgrond betreft: de grond is de laatste jaren grotendeels gebruikt voor akkerbouwgewassen.

 

Kenmerken


Overdracht
Status Nieuw in verkoop
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Pleegsterdijk
Huisnummer 30
Toevoeging -30A
Postcode 8101 PR
Plaats Raalte

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 126897 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!