Verkocht

Pluimveebedrijf te koop in Noord-Brabant: De Kleermakers 12, Arendonk, België

5845 AV Sint Anthonis
Prijs op aanvraag

Te koop: De Kleermakers 12, Arendonk, België
Prachtig leghennenbedrijf met traditioneel gebouwde bedrijfswoning op een ondergrond van ca. 2.00.00 ha. De volièrestal met wintertuin is geschikt voor ca. 60.000 stuks leghennen.

Net over de grens met Reusel (Noord-Brabant) staat in de Belgische gemeente Arendonk dit zeer goed onderhouden leghennenbedrijf te koop.
Rondom het bedrijf is een grote verharde plaats gerealiseerd, wat de mogelijkheid biedt om met meerdere vrachtwagencombinaties tegelijk het erf te betreden.
Het bedrijf ligt zeer geïsoleerd aan een verharde, doodlopende openbare weg. De relatie met de wijde omgeving is zeer goed te noemen. Het bedrijf voldoet aan de huidige wet en regelgeving.

De stallen
De leghennen zijn verdeeld over twee nagenoeg identieke stallen, met bouwjaar 1992 en 2012. De inrichting van beide stallen dateert uit 2012. De stallen zijn uitgerust met lengteventilatie. Tevens wordt de mest afgevoerd middels mestbanden zonder beluchting. Voor de wekelijkse mestafzet zijn contractuele scherpe afspraken gemaakt met de huidige afnemer. De leghennen zijn gehuisvest in een volièrestal van Vencomatic met aanwezige wintertuin. Dit biedt vele kansen voor ruime afzet mogelijkheden van de eieren. Aan de voorzijde van beide stallen is een zeer ruime centrale eier-inpakruimte gerealiseerd.

Vergunning
Er is een geldende vergunning aanwezig, geldig tot en met 22 december 2029 bestaande uit:
2 leghennenstallen voor respectievelijk 30.088 leghennen en 29.141 leghennen. De stallen zijn uitgevoerd volgens het ammoniak-emissie-arme systeem P-4.3, wat inhoudt dat het een volièrehuisvestiging systeem is. Minimaal 50% van de leefruimte is rooster, met daaronder een mestband, die minimaal een maal per week afgedraaid worden. De roosters zitten minimaal in twee etages.

Enkele kenmerken van het bedrijf:

 • Geen achterstallig onderhoud;
 • Twee ruim opgezette leghennen stallen;
 • Deels asbest daken, zeer aantrekkelijk overheidssubsidie voor het verwijderen hiervan;
 • Ruim verhard erf;
 • Noodstroomaggregaat 45 kva;
 • Vergunning geldig tot 22-12-2029;
 • Uitbreidingsmogelijkheden (MER-procedure);
 • Zeer lage investering in productierechten (ca. 34.000 kg NER, nutriënten emissie rechten aanwezig);
 • Lage mestafzet kosten met degelijke vaste afspraak;
 • Going-concern over te nemen, doch bespreekbaar financiering veestapel door derden;
 • Riante degelijke woning;
 • Aanvaarding in overleg.

Kadastrale gegevens:

 • Perceel sectie A-353-B   00.40.60 ha grasland;
 • Perceel sectie A-353-M  00.40.60 ha agrarisch bouwvlak;
 • Perceel sectie A-354-B   01.30.30 ha agrarisch bouwvlak;
 • Perceel sectie A-355-C;
 • Perceel sectie A-360-A.

Bij het bedrijf is een zeer degelijk riante mooie bedrijfswoning gerealiseerd, bouwjaar 2000.

Vraagprijs op aanvraag.
De prijs voor het leghennenbedrijf met woonhuis en ca 2.00.00 ha ondergrond is exclusief veestapel, nutriënten, voorraden en eventuele verdere aanhorigheden.

Kenmerken


Overdracht
Prijscode Prijs op aanvraag
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht

Adresgegevens
Straatnaam Breestraat
Huisnummer 20
Postcode 5845 AV
Plaats Sint Anthonis

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Pluimveebedrijf

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Noord-Brabant

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

In de regio Noord-Brabant zijn er verschillende betrouwbare dienstverleners van Agriteam waarop u kunt rekenen. Allereerst hebben we AgriTeam Zuid-West Brabant, een ervaren team van makelaars en taxateurs gevestigd in het Brabantse Etten-Leur. Daarnaast is er Agriteam West-Brabant, waar Makelaar en taxateur Rick Westerlaken werkzaam is en gevestigd is in Woudrichem. Tot slot hebben we Agriteam Peel-, Maas- en Rivierengebied, dat actief is in Noord-Brabant, Noord-Limburg en het zuiden van Gelderland. Elk van deze kantoren biedt uitgebreide expertise en professionele diensten op het gebied van agrarisch onroerend goed in hun respectievelijke regio's.