Kaart

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Utrecht: Provincialeweg 80 Bunnik

3981 AS Bunnik
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  3500 m²

Te koop

Prachtige monumentale witgepleisterde langhuisboerderij "Bouwlust" met twee schuren.
Gelegen op een mooie plek nabij het centrum van Bunnik, op een perceel van ca. 3.500 m².

Aan de rand van het prachtige Bunnik pronkt deze monumentale boerderij "Bouwlust", een rietgedekte witgepleisterde woonboerderij met veel authentieke details.
Via het smeedijzeren hek betreedt u deze mooie met grind omliggende woonboerderij.
Oude balken zijn bewaard gebleven en vertellen de verhalen van vervlogen tijden, en herinneren aan de de tijd waarin vakmanschap en elegantie hand in hand gingen.
Het idyllische erf, een symfonie van ruimte en vrijheid, omarmt de boerderij. Evenals de oude notenboom die centraal staat naast het huis en niet alleen zorgt voor schaduw, maar ook vliegen en muggen op afstand houdt, wat van belang was voor het fruit dat hier geteeld en verkocht werd.

Bunnik is een plaats in de Nederlandse provincie Utrecht en onderdeel van de gelijknamige gemeente Bunnik. De kern telt ongeveer 7.000 inwoners.
Het ligt nabij een knooppunt van spoorwegen en snelle verbindingen met de historische stad Utrecht. De Kromme Rijn stroomt door de plaats. Het dorp Bunnik ligt aan de N229, heeft een afslag aan de A12 en een treinstation.
Bunnik kent diverse sportverenigingen. In het westen van de gemeente liggen het landgoed Amelisweerd en de forten Rijnauwen en Vechten, beide ooit onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De begane grond

Via de karakteristieke houten voordeur komt u in een ruime lichte betegelde hal met deuren naar de opkamer, de keuken, de kelder en een trap naar de eerste verdieping. Alle voorzien van authentieke houten paneeldeuren.

De lichte ruime kelder van bijna 15m2 is voorzien van een houten trap en een openslaand raam met houten luik waar veel licht naar binnen komt.
De gezellig woon/eetkeuken van 16m2 met gaskachel, heeft nog originele bovenkastjes met glas en voorzien van inbouwapparatuur.
De ruime opkamer van 12m2 is zeer geschikt als werkkamer of speelkamer en voorzien van verwarming.
Achter de woonkamer bevindt zich een ruime kamer (bijkeuken) aangrenzend een badkamer met douche en toilet, de kamer deed vroeger dienst als uitgiftekamer voor gemeentelijke belangen. De L-vormige woonkamer met 4 grote ramen en de oude plafondbalken laten de vroegere sfeer voelen, voorzien van een houten vloer. De oude schouw verteld het verhaal van vakmanschap en elegantie in zowel het hout als in het tegelwerk. Prachtige details die bewaard zijn gebleven.
Het achterste gedeelte van de woonkamer was vroeger slaapkamer en is nu prima geschkt als eetkamer.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers. De grote slaapkamer heeft nog zichtbare oude houten balken (gebinten). Een ruimte is gesitueerd op de overloop met nog een mooie bedstede. Ook is er een badkamer met ligbad en toilet.

Het achterhuis

Het achterhuis met openslaande deuren. Veel authentieke details zoals de zware houten gebinten en de hilt zijn bewaard gebleven.

Tuin

Rondom het huis de veelzijdige tuin met meerdere terrassen en volop privacy. Aan de achterkant zit u heerlijk in de luwte met zicht op de boomgaard. Een heerlijke plek om 's avonds nog een wijntje te drinken terwijl de zon langzaam onder gaat. Een uniek beeld van rust en ruimte.

Een Rijksmonument kan fiscale voordelen met zich meebrengen.
Informatie hierover kunt u vinden op de site van Rijksoverheid

De schuren

De KapschuurDeze schuur met betonnen vloer is ingericht als fruit sorteerruimte met garage en is gebouwd in 1978. De afmetingen bedragen circa 14 x 7,5 m met een nokhoogte van ca. 5,30 m en goothoogtes van respectievelijk ca. 4 m (achterzijde) en ca. 4,5 m (voorzijde). De schuur is opgetrokken met houten spanten en steens metselwerk met enkele houten schuifdeuren. De gehele schuur heeft een open zoldering op ca. 2,60 m en is pannengedekt.

De Fruitschuur
Deze schuur met betonnen vloer is ingericht als opslagruimte met inpandige koelruimte en is gebouwd in 1984. De afmetingen bedragen circa 25 x 12 m met een nokhoogte van ca. 6,50 m en een goothoogte van ca. 4,30 m. De schuur is opgetrokken met stalen spanten en een gemetselde spouwmuur met een overheaddeur en een koeldeur. De kap is geïsoleerd met Dupanel met asbestplaten dakbedekking.

Bestemming
Het vigerende bestemmingsplan:
Is onherroepelijk vastgesteld in 2013 en heeft een enkelbestemming agrarisch met bouwvlak, een dubbelbestemming Archeologie en een specifieke bouwaanduiding Rijksmonument.
Er geldt voor het perceel tevens een milieuzone – grondwaterbeschermingsgebied. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegheid opgenomen om de bestemming onder voorwaarden te wijzigen naar Wonen met de volgende opties:
1. Wijziging naar 1 woning en behoud bestaande loods; 2. Wijziging naar 2 woningen en sloop overtollige bijgebouwen.
Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de site van ruimtelijke plannen

Naast de boerderij staat het prachtig gerestaureerde bakhuis (Provincialeweg 78) met aangebouwde schuren. Het bakhuis wordt bewoond door de verkopers.
Gezien de situering van beide woningen zullen in de koopovereenkomst afspraken worden opgenomen over rechten, plichten en gebruik betreffende de aan elkaar grenzende percelen.
Vóór de juridische levering zal verkoper een kadastrale splitsing laten uitvoeren met als uitgangspunt de in deze brochure bijgevoegde schets.

Overige informatie
Verkoper behoudt zich het recht voor om op basis van een ontvangen bieding te beslissen met welke partij onderhandelingen gevoerd worden.

Kenmerken


Overdracht
Status Beschikbaar
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Provincialeweg
Huisnummer 80
Postcode 3981 AS
Plaats Bunnik

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 3500 m²

Bouw
Gebruik object Wonen
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Utrecht

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

Agriteam MidNed BV is uw betrouwbare partner in de regio Utrecht. Met hun vestiging in Ede zijn ze actief in het gebied Midden-Nederland. Het team bestaat uit zes enthousiaste collega's die gedreven zijn om u te begeleiden tijdens alle belangrijke fases in uw bedrijfsvoering. 

Deze lokale experts kennen de regio uitstekend en zijn altijd beschikbaar om u van dienst te zijn. Of u nu wilt kopen of verkopen, ze kennen uw specifieke behoeften als agrarisch ondernemer en bieden professioneel advies en begeleiding gedurende het hele proces.