Kaart

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Limburg: Rijksweg 1a, Reuver

5953 AA Reuver
Vraagprijs € 780000
Oppervlakte / omvang:  26404 m²

Aan de Poort van Reuver ligt dit riante, unieke, vrijstaande, multifunctionele object Het Jagershuis. Het biedt door de centrale ligging aan afslag 18 van de A73, de mogelijkheden van wonen en werken in een landelijke omgeving, met gelijktijdig een zeer goede bereikbaarheid waardoor Venlo,  Roermond en natuurgebieden in de omgeving in een mum van tijd te bereiken zijn.

Deze ruime woonboerderij is door het perceel van ca. 26.000 m², de ruimte, de ligging en de indeling voor vele doeleinden geschikt; o.a. wonen/werken, hobbymatige paardenhouderij, mantelzorg, B&B kantoor aan huis, tuinderij. Het realiseren van paardrijbak ligt ook in de mogelijkheden.

Op dit moment heeft het pand de agrarische bestemming, wat vele mogelijkheden biedt voor diegene die in de agrarische aanverwante sector iets wil ondernemen. Tevens is er een schrijven beschikbaar vanuit de betrokken gemeente, om mee te willen werken om de agrarische bestemming om te zetten naar een woonbestemming. Dit wel op risico en kosten van potentiele koper.

De indeling van de woning:

Woonruimte 1
Begane grond
Entree. Vanuit de hal heeft u toegang tot de eerste verdieping, kelder, muurkast, eetkeuken en woonkamer. De eetkeuken heeft een traditionele keukenopstelling, welke is voorzien van inbouwapparatuur.  Vanuit de keuken met uitzicht op de weilanden,  is tevens de woonkamer en tussenhal te bereiken. De woonkamer heeft fraaie en-suite deuren met de originele glas in lood ramen, een schouw voor een haard en de vloer is voorzien van laminaat. Door de raampartijen is er veel inval van daglicht. In de tussenhal is het toilet aanwezig. Verder is hier de deur naar de zijtuin en een deur naar het erf. Vanuit deze tussenhal is ook de  tweede woonruimte bereikbaar.

Eerste verdieping: 
De overloop biedt toegang tot 3 ruime slaapkamers en de badkamer. De vloer van de overloop is voorzien van vloerbedekking.  De slaapkamers (groot ca. 15,14,9 m²) zijn allen voorzien van vloerbedekking, rolluiken en op 1 kamer is een muurkast. De badkamer is geheel betegeld en voorzien van een douchecabine, ligbad, wastafel, toilet (zwevend) en bidet. Ook bevind zich hier de aansluiting voor de wasmachine en droger.

Kelder woonruimte 1:
Vanuit de hal van het woonhuis is de kelder te bereiken. Dit betreft een ruime provisiekelder.

Zolder woonruimte 1: 
Boven het woonhuis is een praktische bergzolder gelegen.

Woonruimte 2
Eigen entree: Hal met toegang tot de keuken, toilet en tussenportaal met toegang naar de woonkamer en de opslagruimte met achterliggende bedrijfsruimte. De eetkeuken heeft een loopdeur naar de zijtuin met uitzicht over de weilanden. Deze keuken is voorzien van een traditionele keukenopstelling met inbouwapparatuur. De woonkamer heeft een mooie parketvloer en openslaande tuindeuren naar de zijtuin. Ook hier is er een schouw voor een haard.  Vanuit de woonkamer is er toegang tot de slaapkamer. De slaapkamer met parketvloer is ruim van opzet en vanuit de slaapkamer is een royale badkamer te bereiken. De badkamer is geheel betegeld en voorzien van douchecabine, ligbad, vaste wastafel, toilet, grote muurkast en aansluiting voor de wasmachine en droger.

Bedrijfsruimte (voormalige ijssalon):
Commerciële bedrijfsruimte met een tegelvloer met vloerverwarming en toegang tot een modern dames en heren toilet. Commerciële bedrijfsruimte heeft twee openslaande kunststof tuindeuren, met toegang tot het terras, keuken met opslagruimtes, technische ruimte en aparte meterkast voor deze ruimtes. Vanuit de bedrijfsruimtes is het woonhuis binnendoor te bereiken.

Zolder boven woonruimte 2/voormalige ijssalon:
De ruimte is via een stalen buitentrap te bereiken. De eerste verdieping is thans in gebruik als bergzolder en heeft een riante oppervlakte van circa 185 m². Door de constructie (betonvloer), hoogte en oppervlakte is deze zolder voor vele doeleinden geschikt.

Tuin/Schuur:
Er is een fraaie voortuin met grote oprit. En een vrij gelegen, sfeervolle groene achtertuin met veel zon, diverse bomen en uitkijkend over de weilanden. Het object is gelegen op een ruim perceel welke voornamelijk bestaat uit een royaal voor- en achterterrein, weilanden, natuurlijke begroeiing en ruime schuur (welke thans in gebruik is als paardenstalling en opslagruimte). De schuur is gelegen aan de rechterzijde achter de woning. Deze schuur is ruim (circa 340 m²) van opzet en biedt veel mogelijkheden . Aan de achterzijde zijn diverse paardenboxen gesitueerd. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid voor het aanleggen van een paardrijbak voor hobbymatig gebruik.

Voor het uitvoeren van werkzaamheden met betrekking tot een tuinderij geldt dat er binnen het bouwvlak zowel permanente als tijdelijk teeltondersteunende voorzieningen gebouwd mogen worden. Een potentiële koper dient zelf navraag te doen bij de gemeente of zijn/haar plannen mogelijk zijn op deze locatie.

Volgens het bestemmingsplan zijn er de volgende mogelijkheden:
a.            agrarisch bedrijfsmatig gebruik, in de vorm van een overwegend grondgebonden bedrijf;
b.            wonen in een bedrijfswoning;
c.            ter plaatse van de aanduiding: specifieke vorm van horeca - ijssalon, een ijssalon/koffieruimte met terras, met dien verstande dat de oppervlakte daarvan maximaal 200 m² mag bedragen;
o.            uitoefening van een beroep of bedrijf aan huis overeenkomstig het bepaalde in artikel 44.3;
p.            het gebruik van bestaande gebouwen als caravanstalling overeenkomstig het bepaalde in artikel 44.4;
q.            kamperen op een kleinschalig kampeerterrein, overeenkomstig het bepaalde in artikel 44.5;
r.             verkoop van zelfvoortgebrachte of streekeigen producten, overeenkomstig het bepaalde in artikel 44.6;
s.            een agrarisch loonbedrijf;
z.            paardrijbakken voor het hobbymatig houden van paarden en/of pony's;

Voor het bouwen van teeltondersteunende voorzieningen gelden de volgende regels:
a.            binnen het bouwvlak mogen worden gerealiseerd:
                - permanente teeltondersteunende voorzieningen;
                - tijdelijke teeltondersteunende voorzieningen;
                - ondersteunend glas;
b.            buiten het bouwvlak mogen worden gerealiseerd:
                - tijdelijke teeltondersteunende voorzieningen
                - permanente teeltondersteunende voorzieningen, uitsluitend in de vorm van containervelden

De volledige regels van het bestemmingsplan zijn op te vragen bij de makelaar.

Bijzonderheden:
Het Jagershuis, een woonboerderij met een rijke historie en veel leefruimte, legio mogelijkheden door het multifunctionele gebouw. Ideaal om een eigen IK aan te geven.

Overig:
- De woning is gebouwd in 1960 en door de jaren heen verbouwd en gerenoveerd;
- De woning is gedeeltelijk voorzien van dubbelglas en deels voorzien van rolluiken;
- In 1986 is er een tweede woonruimte gerealiseerd in het kader van mantelzorg.
- In 2006 is de stal zo verbouwd dat deze voor verschillende doeleinden te gebruiken is.
- Bestemmingsplan is thans agrarisch-grondgebonden, met aanduiding: specifieke vorm van horeca en ijssalon.  Voor de exacte mogelijkheden verwijzen wij u door naar de gemeente Beesel.
- Door de unieke locatie is het object ideaal voor meerdere doeleinden, zowel privé danwel bedrijfsmatig met wonen.  Elke vorm van gewenst gebruik zal getoetst moeten worden.
- Verder is er een alarminstallatie aanwezig.

Situering:
De woning staat in het buitengebied van Reuver. Reuver is een dorp gelegen aan de Maas. In het dorp zijn allerlei voorzieningen aanwezig, zoals onderwijs, winkels en verenigingen.

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 780.000,00
Status Beschikbaar
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Rijksweg
Huisnummer 1
Toevoeging a
Postcode 5953 AA
Plaats Reuver

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 26404 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Limburg

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

In de regio Limburg kunt u rekenen op Agriteam Peel-, Maas- en Rivierengebied, gevestigd in Sint Anthonis, aan de Breestraat 20. Dit kantoor bedient het werkgebied van Noord-Brabant, Noord-Limburg en het zuiden van Gelderland. Samen met u bepalen zij de optimale strategie en zorgen zij voor duidelijke afspraken om uw aan- of verkoop succesvol te laten verlopen. Ze hebben een diepgaande kennis van de regio en als onderdeel van het landelijke netwerk van Agriteam profiteren ze van kennisuitwisseling met andere professionals.