Kaart
Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Overijssel: Oeverweg 2 en 2A Giethoorn

8355 VC Giethoorn
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  663503 m²

Mooi vrij gelegen melkveebedrijf in het buitengebied van Steenwijk, bestaande uit een woonboerderij met voor- en achterhuis, een tweede bedrijfswoning, 1+4+1 rijïge ligboxenstal voor 140 melkkoeien en 60 stuks jongvee, een werktuigenberging met jongveehuisvesting, twee mestsilo’s, ruwvoeropslag en erfverharding. De totale oppervlakte bedraagt ca. 66.35.03 ha (waarvan 46.78.13 ha in eigendom en 19.56.90 ha in erfpacht) goede deels gedraineerde landbouwgrond, welke als huiskavel bij de gebouwen is gelegen. NBvergunning aanwezig voor 200 melkkoeien, 65 stuks jongvee, 15 stuks vleesvee en 50 schapen.Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc.

 

Omschrijving onroerend goed

Woonboerderij Oeverweg 2

Deze woonboerderij is gebouwd in 1958. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en gedekt met pannen. De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, riolering en glasvezel. De woning is voorzien van centrale verwarming via HR combiketel en een gaskachel. De ramen op de begane grond zijn voorzien van isolerende beglazing. De kap is beschoten met eternitplaten. De indeling is als volgt:

Begane grond:                         entree, kantoor, keuken, woonkamer, gang, slaapkamer, badkamer met douche, vaste wastafel en toilet, hal met trapopgang.

Eerste verdieping:                    overloop met drie slaapkamers en een voormalige douche.

Tweede verdieping:                  vliering bereikbaar middels een vlizo-trap.

Aangebouwd bevindt zich een recent gebouwde veranda.

Achterhuis

Het achterhuis van deze boerderij is eveneens gebouwd in 1958 (later herbouwd) en heeft een afmeting van ca. 15 x 19 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met deels een vaste betonzolder en is gedekt met pannen. Het achterhuis is ingericht met een werkplaats en diverse schapenhokken. De vloer is verhard met beton.

Tweede bedrijfswoning Oeverweg 2A

Deze woning in 1984 gebouwde woning is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De begane grondvloer en verdiepingsvloer zijn van beton. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, riolering en glasvezel. De woning is voorzien van centrale verwarming via HR combiketel. De ramen zijn voorzien van isolerende beglazing. De kap is beschoten met isolatieplaten. De indeling is als volgt:

Begane grond:                         hal, trapopgang, meterkast, woonkamer, keuken, bijkeuken, slaapkamer en douche.

Eerste verdieping:                    overloop met open zolder.

Bij deze woning behoort een vrijstaande garage. Deze is eveneens gebouwd in 1984 en is opgetrokken uit metselwerk en is gedekt met pannen. De garage is toegankelijk middels een kanteldeur en een loopdeur.

 

Ligboxenstal
Deze 1+4+1 rijïge stal is gebouwd in 1980 en is uitgebreid in 2000. In 2020 is er een nieuwe melkstal aangebouwd. De laatste jaren is de stal o.a. voor een deel voorzien van nieuwe zelfsluitende voerhekken, nieuwe roosters welke geschikt zijn voor emissiebeperkende rubberflappen, nieuwe gekartelde schoftbomen e.d.  De afmeting van de stal bedragen ca. 38 m x 51,5 m; van de melkstal ca. 9,5 m x 14,5 m. De stal biedt plaats aan ca. 140 melkkoeien en 60 stuks jongvee. Het geheel is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk met een gelamineerde houten spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is geïsoleerd met Dupanel-platen. De stal is ingericht met 140 R-boxen, een Engels zelfsluitend voerhek (2018), een JOZ-mestschuif, 6 verkoelingsventilatoren en 4 krachtvoerboxen. Het melken vindt plaats middels een 2x12 rapid-exit Fullwood melkstal (2020), voorzien van automatische melkmeting, automatische afname, een beweegbare putvloer en snelle wisselmogelijkheid. Onder de melkstal bevindt zich een basement waar de apparatuur is gesitueerd. Er is een DeLaval silotank van 15.000 l (bj. 2008). In het voormalige tanklokaal bevindt zich een eigen Remon water-installatie met ontijzering. De mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 2.000 m³.

Werktuigenberging met jongveehuisvesting

De werktuigenberging is gebouwd in de jaren ‘80 en heeft een afmeting van ca. 12 m x 30 m. Het geheel is opgetrokken uit een stalen spantconstructie en is gedekt met asbest-golfplaten. De vloer is verhard met beton. Inpandig wordt jongvee gehuisvest in strohokken.

Voorts aanwezig

  • een betonnen mestsilo met spanzeil (2008) van 1.500 m³;
  • een betonnen mestsilo met spanzeil (1987) van 850 m³.
  • een vaste mestopslag.

Ruwvoeropslag

  • 2 sleufsilo’s van ca. 9,5 m x 30 m, verhard met asfalt en zijwanden van ca. 1,5 m;
  • 1 sleufsilo van ca. 14 m x 40 m, verhard met beton en zijwanden van ca. 2 m;
  • 1 kuilplaat van ca. 7,5 m x 40 m, verhard met beton;
  • 1 kuilplaat van ca. 10 m x 60 m, verhard met beton, met zijwanden van ca. 2 m;
  • 1 kuilplaat van ca. 9 m x 60 m, verhard met beton, met 1 zijwand.

Erfverharding 

Het erf is grotendeels verhard met beton en asfalt.

Verkaveling en grondsoort

De totale oppervlakte in eigendom bedraagt 66.35.03 ha (waarvan 46.78.13 ha in eigendom en 19.56.90 ha in erfpacht). Het betreft goede deels venige zandgrond met een gemiddeld organische stof gehalte van ca. 21% en deels gedraineerd tussen 12 en 15 m, afhankelijk van hoeveelheid zand/veen en een klein deel veen op klei: de goede vochthoudende grond is vooral geschikt als weiland en maisland. De grond is aaneengesloten als huiskavel bij de gebouwen gelegen en aan overzijde van de weg. Voor de verkaveling en kavelvorm wordt verwezen naar de kadastrale kaart, die als bijlage is bijgevoegd. Eventueel is er op afstand nog een perceel erbij te koop. 

De erfpacht van ASR loopt tot 30 november 2044. De hoogte van de canon is afhankelijk van de pachtprijs, herziening eens per 6 jaar. De huidige canon bedraagt € 511,-- per ha. Betaling in 2 gelijke termijnen op 1 mei en 1 november bij vooruitbetaling. Het is mogelijk om direct na beëindiging van de huidige erfpachtovereenkomst een nieuwe overeenkomst aan te gaan onder de alsdan bij de eigenaar gebruikelijke voorwaarden of om het erfpachtgoed te kopen en in volledige eigendom te verwerven: dit tegen de alsdan geleden vrije marktwaarde.

 

Milieu- en NBvergunning

Het bedrijf valt onder het Activiteitenbesluit Landbouw. Er is een NBvergunning d.d. 2017 voor het houden van 200 melkkoeien, 65 stuks jongvee, 15 stuks vleesvee en 50 schapen. Op het 2 ha grote bouwblok is ook nog voldoende ruimte om een jongveestal te plaatsen, hiervoor is reeds een vergunning aangevraagd en verleend.

Bestemming

Volgens de Beheerverordening Buitengebied Steenwijkerland is de Enkelbestemming van het object Agrarisch bedrijf 1 met agrarisch bouwvlak en maximum aantal wooneenheden 2 (bron: www.ruimtelijkeplannen.nl). Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente.

 

Kenmerken


Overdracht
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Oeverweg
Huisnummer 2-
Toevoeging 2A
Postcode 8355 VC
Plaats Giethoorn

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 663503 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Overijssel

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

In de regio zijn er verschillende betrouwbare dienstverleners van Agriteam waarop u kunt rekenen. Allereerst hebben we Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV, waar ing. R.J.A. Groot Koerkamp en Suzan Groot Koerkamp garant staan voor deskundig advies op maat voor u en uw bedrijf. Zij zullen u begeleiden met hun uitgebreide kennis en ervaring.

Daarnaast hebben we Agriteam Makelaars Oost Overijssel, met makelaars en taxateurs Jan Bart Smelt en Yvon Droste, gevestigd in het Twentse Bruinehaar. Zij kennen de regio oost-Overijssel als geen ander en bieden specifieke expertise voor deze omgeving.

Ten slotte hebben we Agriteam Vestiging Deurningen, waar Makelaar en taxateur Gerben van Hummel gevestigd is in het Twentse dorp Deurningen. Hij staat klaar om u gedurende alle belangrijke fases in uw bedrijfsvoering te begeleiden.