Kaart

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Overijssel: Luttenbergerweg 80, Luttenberg

8105 RV Luttenberg
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  9276 m²

VRIJSTAANDE WONING MET ROYALE SCHUUR EN AGRARISCHE BESTEMMING

In het buitengebied van Luttenberg (gem. Raalte) vrij gelegen goed geïsoleerde woning met royale schuur op een perceel van ca. 9.276 m². Het bijgebouw van 246 m² biedt talloze mogelijkheden, ideaal voor een paardenliefhebber en/of hobby- en/of agrarische bedrijfsmatige activiteiten. Ieder seizoen is het hier volop genieten van de vele vogels, de hazen en reeën. Dit is een prachtige plek om te wonen met voorzieningen binnen handbereik: op slechts enkele minuten van Raalte en Luttenberg en door nabij gelegen verbindingswegen  op ca. 25 autominuten van Zwolle en Deventer.

 

Luttenberg ligt in de Overijsselse streek Salland, in de driehoek van Deventer-Zwolle-Almelo. Het dorp heeft ongeveer 2.200 inwoners en wordt de ‘Parel van Salland’ genoemd. Luttenberg betekent kleine berg: het heeft een eigen bergje van 31 meter hoog, dat los ligt van de oostelijker en zuidelijker gelegen Heuvelrug. Vanaf de bosrand heb je een mooi uitzicht over de Hellendoornse berg, Haarlerberg en Holterberg. In het dorp zijn onder andere café-restaurants, een supermarkt, fietsverhuur, musea,  een supermarkt en enkele andere winkeltjes. In de omgeving vindt u het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, hier vindt u één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Genieten in het bos en op de heide, van de prachtige vergezichten en landschappen…

KENMERKEN:

- Ideaal voor paardenliefhebber en/of hobbymatig (klein)vee houden;

- Principebesluit voor eventuele omzetting naar wonen;

- Volledig geïsoleerde woning (energielabel B);

- Diverse mogelijkheden bijgebouw (246 m²);

- Fraaie overkapping uit 2019;

- Veel vrijheid en riant uitzicht over de landerijen;

- Dorp Luttenberg en Raalte op korte afstand en nabij verbindingswegen.

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

 

Woning

Deze in 1994 gebouwde woning is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De begane grond vloer en de verdiepingsvloer zijn van beton. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, glasvezel en riolering. De woning is voorzien van gevel-, vloer- en dakisolatie, kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De kap is beschoten met Unidekplaten. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (HR Combiketel 2013). De woning is aan de buitenzijde van de woonkamer voorzien van zonwering (uitvalschermen). De inhoud van de woning bedraagt ca. 400 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:       

hal met trapopgang en meterkast, toilet, woonkamer v.v. schuifpui, keuken, kelder en bijkeuken.

Eerste verdieping:  

overloop met twee royale slaapkamers (eenvoudig om te zetten naar 3 slaapkamers) en een badkamer met ligbad, douche, vaste wastafel en toilet.

Stal

Deze in 1994 gebouwde stal heeft een afmeting van ca. 12 m x 20,5 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is geïsoleerd met Dupanel platen en de vloer is verhard met beton. De stal is toegankelijk middels schuifdeuren en loopdeuren.

Overkapping / tuinhuis

Deze overkapping is gebouwd in 2019 en heeft een afmeting van ca. 4,65 m x 3,65 m en is opgetrokken uit houten gevels en glazen schuifpui en is gedekt met dakpannen. De vloer is verhard met tegels.

Voorts aanwezig

  • houten fietsenschuur van ca. 3,85 x 3,95 m;
  • eigen bron voor grondwater;
  • erfverharding: klinkers.

 

Bestemming en vergunning          

Volgens het Bestemmingsplan Buitengebied van de Gemeente Raalte is de Enkelbestemming "Agrarisch" met bouwvlak, Gebiedsaanduiding reconstructiewetzone- Landbouwontwikkelingsgebied (bron: www.ruimtelijkeplannen.nl).

Op het object rust volgens opgave gemeente een vergunning Besluit melkrundveehouderijen d.d. 15 maart 1994 met melding 21 juli 2009 voor het houden van 40 vleesstierkalveren tot 6 maanden en 21 stuks zoogkoeien ouder dan 2 jaar. Voor meer informatie verwijzen we u naar de gemeente Raalte.

 

Kenmerken


Overdracht
Status Beschikbaar
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Luttenbergerweg
Huisnummer 80
Postcode 8105 RV
Plaats Luttenberg

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 9276 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Overijssel

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

In de regio zijn er verschillende betrouwbare dienstverleners van Agriteam waarop u kunt rekenen. Allereerst hebben we Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV, waar ing. R.J.A. Groot Koerkamp en Suzan Groot Koerkamp garant staan voor deskundig advies op maat voor u en uw bedrijf. Zij zullen u begeleiden met hun uitgebreide kennis en ervaring.

Daarnaast hebben we Agriteam Makelaars Oost Overijssel, met makelaars en taxateurs Jan Bart Smelt en Yvon Droste, gevestigd in het Twentse Bruinehaar. Zij kennen de regio oost-Overijssel als geen ander en bieden specifieke expertise voor deze omgeving.

Ten slotte hebben we Agriteam Vestiging Deurningen, waar Makelaar en taxateur Gerben van Hummel gevestigd is in het Twentse dorp Deurningen. Hij staat klaar om u gedurende alle belangrijke fases in uw bedrijfsvoering te begeleiden.