Kaart
Verkocht

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Overijssel: Marsdijk 7 Hellendoorn

7447 RX Hellendoorn
Vraagprijs € 625000
Oppervlakte / omvang:  122400 m²

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING:

KARAKTERISTIEKE WOONBOERDERIJ MET TEVENS MOGELIJKHEID EXTRA BOUWKAVEL EN EVENTUELE SPLITSING

In eeuwenoude buurtschap Elen en Rhaan prachtig gelegen vrijstaande woonboerderij met diverse bijgebouwen op een royaal perceel van ca. 1.00.00 ha en met mogelijkheid van meer grond tot max. in totaal ca. 12.24.00 ha. Het geheel biedt talloze mogelijkheden, ideaal voor paardenliefhebber en/of hobbymatige, agrarische bedrijfsmatige activiteiten. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, weids uitzicht over de landerijen en alle voorzieningen op een aantal minuten rijden van Hellendoorn en Nijverdal.

 

Hellendoorn is gelegen in de unieke natuur van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug behoort tot één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Europa. Genieten in het bos en op de heide, van de prachtige vergezichten en landschappen…. In Hellendoorn kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen en tevens diverse horeca gelegenheden. Voor een uitgebreider winkelaanbod kunt u terecht in het naastgelegen Nijverdal.

KENMERKEN:

- Karakteristieke royale woonboerderij

- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen

- Mogelijkheden Rood voor rood-regeling en boerderijsplitsing

- Ideaal voor een paardenliefhebber

- Agrarische bestemming en hinderwetvergunning

- Op ca. 30 autominuten van Zwolle en Deventer

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

 

Plan bouwkavel

De Erfontwikkelaar heeft een erfschets gemaakt voor de locatie hoe na sloop van de gebouwen de kavel gesitueerd zou kunnen worden: de erfschets is als bijlage  aangehecht. Wellicht zijn er mogelijkheden om de boerderij te splitsen. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Herbert Olde Hinkel van de Erfontwikkelaar: 06-24883828, herbert@erfontwikkelaar.nl.

Let wel, het risico van bestemmingswijziging is voor rekening en risico van koper.

In verband met een bestemmingswijziging verdient het de aanbeveling om vooraf met de bank / hypotheekadviseur goed overleg te hebben.

 

Woonboerderij

Deze woonboerderij met voor- en achterhuis is gebouwd in 1786 en in 1967 verbreed. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met riet en pannen. In 1967 is het voorhuis voorzien van een buitenspouwblad. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het voorhuis is gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing en wordt verwarmd middels gaskachels. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, gas, waterleiding en riolering, glasvezel ligt in de woning (is niet aangesloten). De inhoud van de woonboerderij met voor- en achterhuis bedraagt ca. 1.764 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:               

Hal/entree met toilet, keuken, eetkamer, woonkamer, twee slaapkamers met vaste

kastruimte, hal met trapopgang, badkamer met douche, bijkeuken met vaste

kastruimte, kelder.

Eerste verdieping:

Overloop met drie slaapkamers.

Het achterhuis heeft een afmeting van ca. 12 m x 12,7 m. Het achterhuis is opgetrokken uit steensmetselwerk met houten bintwerk, hilden en hooizolder (losse slieten) en is gedekt met riet en pannen. De vloer is verhard met beton en het achterhuis is ingericht met een voormalige grupstal.

 

Werktuigenberging

Deze berging met een afmeting van ca. 15,5 m x 19 m is gebouwd in 1991. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. Inpandig bevindt zich een varkensafdeling (buiten gebruik).

Jongveestal

Deze stal met een afmeting van ca. 14 m x 29 m is gebouwd in de jaren ‘50. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. Ingericht met groepshokken voor de huisvesting van jongvee. Aangebouwd bevindt zich de:

Ligboxenstal

Deze 3 rijïge stal uit 1972 heeft een afmeting van ca. 14 m x 29 m. Het geheel is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk (voormalige tanklokaal en melkstal spouwmetselwerk) met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. Ingericht voor de huisvesting van 44 melkkoeien, voorzien van zwevende ligboxen en een zelfsluitend voerhek. Gezien de ruimte voor diverse doeleinden geschikt.

Bestemming en milieuvergunning

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Hellendoorn is de Enkelbestemming Agrarisch met Waarden, Dubbelbestemming Waarde Archeologische verwachtingswaarde, Bouwvlak, Lettertekenaanduiding specifieke vorm van waarde- openheid, Lettertekenaanduiding specifiek vorm van waarde- reliëf, Gebiedsaanduiding reconstructiewetzone verwevingsgebied.  Er rust volgens opgave van de gemeente een Hinderwetvergunning d.d. 1991 voor het houden van 55 stuks melkvee, 20 stuks jongvee, 22 stuks vleesvee en 70 mestvarkens: deze kan op aanvraag gemaild worden.

Clausules
De woning wordt verkocht met de as-is where-is clausule, de oudheidsclausule, niet bewoningsclausule en de asbestclausule, welke clausules onderdeel uitmaken van de koopovereenkomst (zie  brochure voor toelichting). Koopsomsplitsing en notariskeuze is voorbehouden aan de verkoper.

Verkaveling en grondsoort

De totale oppervlakte in eigendom bedraagt ca. 12.24.00 ha incl. erf, tuin en ondergrond. De grond is aaneengesloten als huiskavel bij de gebouwen gelegen.  Voor de verkaveling en kavelvorm wordt verwezen naar de kadastrale kaart, die als bijlage is bijgevoegd. Over de grondkwaliteit kan worden opgemerkt, dat het over het algemeen  goede zandgrond /esgrond betreft: de grond is de laatste jaren grotendeels gebruikt 

Vraagprijs

Het is mogelijk op de boerderij en/of de grond te bieden middels het biedingsformulier:

  • woonboerderij op ca. 1.00.00 ha met als richtprijs € 625.000,-- k.k.
  • woonboerderij op ca. 12.24.00 ha met als richtprijs € 1.525.000,-- k.k.
  • alleen ca. 11.24.00 ha grond met als richtprijs € 80.000,-- per ha k.k.

Uiterlijk donderdag 14 september 2023 12.00 uur ontvangen wij graag per e-mail uw bieding met eventuele voorwaarden middels het beschikbare biedingsformulier (bij ons kantoor op te vragen).

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 625.000,00
Status Verkocht
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Marsdijk
Huisnummer 7
Postcode 7447 RX
Plaats Hellendoorn

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 122400 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Overijssel

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

In de regio zijn er verschillende betrouwbare dienstverleners van Agriteam waarop u kunt rekenen. Allereerst hebben we Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV, waar ing. R.J.A. Groot Koerkamp en Suzan Groot Koerkamp garant staan voor deskundig advies op maat voor u en uw bedrijf. Zij zullen u begeleiden met hun uitgebreide kennis en ervaring.

Daarnaast hebben we Agriteam Makelaars Oost Overijssel, met makelaars en taxateurs Jan Bart Smelt en Yvon Droste, gevestigd in het Twentse Bruinehaar. Zij kennen de regio oost-Overijssel als geen ander en bieden specifieke expertise voor deze omgeving.

Ten slotte hebben we Agriteam Vestiging Deurningen, waar Makelaar en taxateur Gerben van Hummel gevestigd is in het Twentse dorp Deurningen. Hij staat klaar om u gedurende alle belangrijke fases in uw bedrijfsvoering te begeleiden.