Kaart
Nieuw in verkoop

Melkveehouderijbedrijf te koop in Overijssel: Rechterensweg 7 en 7A, Rouveen

7954 PC Rouveen
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  690985 m²

Mooi vrij gelegen modern biologisch melkveebedrijf, bestaande uit de woning, een tweede bedrijfswoninng (2021), ruime 0+6+0 rijïge ligboxenstal bj. 2017 voor 118 melkkoeien met melkrobots, jongveestal, een werktuigenberging, geasfalteerde ruwvoeropslag, erfverharding en 69.06.85 ha landbouwgrond.

Ruime beweidbare huiskavel. NB-vergunning aanwezig.

Zelfvoorzienend in energie opwekking. Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, fosfaatrechten etc.

Kenmerken

 • biologisch melkveebedrijf met ligboxenstal (bouwjaar 2017) met efficiënte indeling voor 118 melkkoeien;
 • modern en goed geoutilleerd bedrijf;
 • overname melklevering aan CZ-Rouveen bespreekbaar;
 • gunstige financieringsmogelijkheden;
 • mogelijkheden om grond te pachten: informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden;
 • mestafvoer biologische mest levert geld op;
 • ruime mestopslag;
 • veenweidegrond met goede voeropbrengsten;
 • huiskavel grotendeels onderbemaling;
 • twee goed onderhouden bedrijfswoningen;
 • voorzieningen en verbindingswegen op korte afstand;
 • grotendeels energie-neutraal.

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Voordelen biologisch bedrijf

Met dit moderne biologische melkveebedrijf kunt u zo verder. Een biologisch melkveebedrijf heeft veel voordelen maar moet uiteraard wel bij u passen en is zeker het verdiepen waard als u nog niet biologisch mocht zijn. Graag benoemen we hierbij enkele voordelen, hierbij valt te denken aan:

 • banken willen bij biologische bedrijven rentekorting geven;
 • er zijn diverse partijen in de markt die biologische grond willen kopen en willen verpachten of in erfpacht willen uitgeven, zoals bijv. Coöperatie Land van ons, zie www.landvanons.nl; Aardpeer, zie www.aardpeer.nl; Stichting BDgrondbeheer, zie www.bdgrondbeheer.nl; stichting grondsteun, zie www.grondsteun.nl
 • Mogelijkheden Groenfonds-Investeringsfonds Duurzame Landbouw IDL: achtergestelde lening van € 400.000,--;
 • Particuliere investeerders en/of crowdfunding;
 • Voortzetting melkleveranties aan CZ Rouveen bespreekbaar (zowel biologisch als gangbaar);
 • Geen mestafzetkosten: mest levert thans geld op;
 • Momenteel is voor ca. 2 ha is een beheerovereenkomst afgesloten, indien gewenst andersoortige beheerpakketten mogelijk;
 • Biologisch valt voor de GLB inkomenssteun automatisch onder de categorie "Goud".

 

Omschrijving onroerend goed

Woning Rechterensweg 7

Deze woning is gebouwd in 1987. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De begane grondvloer en de verdiepingsvloer zijn van beton. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, glasvezel en riolering (gas via een propaantank). De woning is voorzien van centrale verwarming (HR combi-ketel ca. 2018) en vloerverwarming in de keuken. De woning is grotendeels voorzien van aluminium kozijnen met isolerende beglazing. De kap is beschoten met isolatieplaten. In 1997 is er een nieuw kantoor aangebouwd, de berging verbouwd en het geheel voorzien van een nieuwe kap waardoor er een zeer ruime slaapkamer is gerealiseerd. De inhoud van de woning bedraagt ca 510 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:                         hal, trapopgang, meterkast (vanuit stal: hoofdaansluiting), toilet, keuken, woonkamer, bijkeuken en aangebouwd kantoor. Aangebouwd bevindt zich de berging en een grote                                                         slaapkamer met vaste wastafel.

Eerste verdieping:                    overloop met vier slaapkamers, badkamer met ligbad, douche en toilet.

Tweede verdieping:                  vliering bereikbaar middels een vlizo-trap.

Woning Rechterensweg 7A

Deze tweede bedrijfswoning is gebouwd in 2021 en is energieneutraal. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De begane grondvloer en de verdiepingsvloer zijn van beton. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, glasvezel en riolering. De woning is voorzien van vloerverwarming middels een warmtepomp. De woning is voorzien van kunststof kozijnen met isolerende beglazing. De kap is beschoten met een isolatiedeken. De inhoud van de woning bedraagt ca 750 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:                         hal, meterkast, toilet, keuken v.v. trapopgang, woonkamer, bijkeuken, kantoor en 2 toiletten en een extra ingang.

Eerste verdieping:                    overloop met drie slaapkamers (mogelijkheid tot 4e slaapkamer), badkamer met ligbad, douche en toilet.

Tweede verdieping:                  vliering bereikbaar middels een vlizo-trap.

Aan de woning aangebouwd bevindt zich de garage, ook bereikbaar vanuit de woning. Deze is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. Voorzien van dak-,

vloer- en gevelisolatie. De bovenverdieping is via een vaste trap te bereiken. De begane grond is voorzien van vloerverwarming. Tevens een ruime overkapping met ingebouwde

elektrische windschermen.

 

Ligboxenstal
Deze 0+6+0 rijïge stal uit 2017 is ingericht met 118 GVE-boxen en strohokken. De stal heeft een afmeting van ca. 28,85 m x 43 m. Het geheel is opgetrokken uit betonelementen met steenmotief met een gegalvaniseerde stalen spantconstructie en is gedekt met sandwichpanelen. Aangebouwd bevindt zich een stal 1997/2006 van ca. 16,4 m x 33,5 m: opgetrokken uit metselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. In dit deel zijn 2 grote strohokken voor de huisvesting van GVE, een aantal strohokken voor kalveren en éénlingboxen. De stal is ingericht met flexibele zwevende boxen met koematrassen, een Engels zelfsluitend veiligheids voerhek, een Lely mestrobot met water (2017), een aanschuifrobot (2017), een ruime separatieruimte en een klauwbekap-box. Het melken geschiedt middels 2 Lely A4 melkrobots (2017). De machinekamer is voorzien van machines t.b.v. de melkrobots en een voorkoeler. De stal is voorzien van LED-verlichting. Inpandig bevindt zich een toilet, douche en een garage / werkplaats. Boven de stal bevindt zich een groot plateau (ca. 175 m²) voor mogelijkheid realisatie van bijv. een kantoor of multifunctionele ruimte, de vloer is al voorzien van leidingen t.b.v. vloerverwarming. Deze ruimte is makkelijk te bereiken middels een vaste trap via de hygiënesluis. De mestopslagcapaciteit van de stal uit 2017 bedraagt ca. 2.050 m3 en van het aangebouwde deel ca. 1.000 m³. Op het dak bevinden zich 345 zonnepanelen.

Jongveestal
Deze 2+1 rijïge U-stal uit 1983 is ingericht voor 63 JVE. De stal heeft een afmeting van ca. 20,5 m x 33,5 m. Het geheel is opgetrokken uit een voor- en achtergevel van spouwmetselwerk en de zijgevels van halfsteensmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met sandwichpanelen. De stal is ingericht met 43 jongvee ligboxen, deels R-boxen met matrassen en deels flexibele ligboxen met waterbedden, een Engels zelfsluitend voerhek en deels diagonaal voerhek. Tevens bevinden zich hier 3 grote strohokken voor de huisvesting van ca. 20 kalveren. Daarnaast is er een stro-opslag, waar eventueel ook nog meer jongvee zou kunnen worden gehouden. Deze jongveestal is voorzien van LED-verlichting. Het tanklokaal is voorzien van een eigen melktank van 11.500 liter (2019). De machinekamer is voorzien van warmteterugwinning en een Remon eigen water installatie (2022). De mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 600 m³.

Werktuigenberging

De werktuigenberging is gebouwd in 1995 en heeft een afmeting van ca. 12 m x 18 m. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten op stenen borstwering met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met tegels. De maximale inrijhoogte bedraagt ca. 5 m.

Voorts aanwezig:

 • 345 zonnepanelen op de daken met een totale capaciteit van ca. 96.000 KwP;
 • een vaste mestopslag;
 • een koepad van betonplaten/roosters.

Ruwvoeropslag

 • 3 sleufsilo’s van:

- ca. 10,5 m x 40 m, verhard met asfalt en zijwanden van ca. 1,85 m. hoog;

- ca. 7,7 m x 40 m, verhard met asfalt en zijwanden van ca. 1,85 m. hoog;

- ca. 6,7 m x 40 m, verhard met asfalt en zijwanden van ca. 1,85 m. hoog.

 • 2 kuilplaten van:

- ca. 17 m x 28 m, verhard met tegels;

- ca. 12 m x 30 m. verhard met klinkers.

Erfverharding

Het erf is grotendeels verhard met klinkers.

Verkaveling en grondsoort

De totale oppervlakte in eigendom bedraagt 69.06.85 ha:

- 33.79.05 ha incl. erf, tuin en ondergrond is als huiskavel bij de gebouwen gelegen;

- 12.96.55 ha ligt binnen ca. 200 en 500 m van het bedrijf;

- 11.45.40 ha ligt binnen ca. 1 tot 2,50 km van het bedrijf;

- 10.85.85 ha ligt op ca. 4 km van het bedrijf aan de Rechterensweg.

Momenteel wordt er een perceel van ca. 6.50 ha van een terrein beherende organisatie gepacht. De grond betreft over het algemeen goede vochthoudende veenweidegrond en heeft goede voeropbrengsten. Eventueel is minder grond bespreekbaar. Voor de verkaveling en kavelvorm wordt verwezen naar de kadastrale kaart

Kenmerken


Overdracht
Status Nieuw in verkoop
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Rechterensweg
Huisnummer 7
Toevoeging 7A
Postcode 7954 PC
Plaats Rouveen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 690985 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Overijssel

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

In de regio zijn er verschillende betrouwbare dienstverleners van Agriteam waarop u kunt rekenen. Allereerst hebben we Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV, waar ing. R.J.A. Groot Koerkamp en Suzan Groot Koerkamp garant staan voor deskundig advies op maat voor u en uw bedrijf. Zij zullen u begeleiden met hun uitgebreide kennis en ervaring.

Daarnaast hebben we Agriteam Makelaars Oost Overijssel, met makelaars en taxateurs Jan Bart Smelt en Yvon Droste, gevestigd in het Twentse Bruinehaar. Zij kennen de regio oost-Overijssel als geen ander en bieden specifieke expertise voor deze omgeving.

Ten slotte hebben we Agriteam Vestiging Deurningen, waar Makelaar en taxateur Gerben van Hummel gevestigd is in het Twentse dorp Deurningen. Hij staat klaar om u gedurende alle belangrijke fases in uw bedrijfsvoering te begeleiden.