Kaart
Verkocht

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Utrecht: Lekdijk 9 - 11, 4121 KG, Everdingen

4121 KG Everdingen
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  186540 m²

Te koop

Karakteristieke zeer royale rietgedekte woonboerderij, met mogelijkheid voor B&B, zelfstandige mantelzorg, camperstalling, melkvee- en paardenliefhebberij en vele andere doeleinden, gelegen aan de Lekdijk op een perceel van 18.65.40 ha.

Welkom in Everdingen

Everdingen is een dorp in de gemeente Vijfheerenlanden, in de provincie Utrecht, ten zuiden van de rivier de Lek. In de 19e eeuw is nabij de plaats Everdingen als onderdeel van "De Hollandse Waterlinie" het Fort Everdingen gebouwd. Bij het fort liggen drie sluizen voor de inundatie van de polder.
Verder kent Everdingen een actief verenigingsleven.
De gemeente Vijheerenlanden ligt tussen de Lek en de Linge, en is omsloten door de autosnelwegen A2, A15 en A27. Zowel de prachtige ligging in dit rivierengebied en uitgestrekte velden, als de strategische locatie tussen Utrecht, Arnhem en Den Bosch maakt deze locatie tot een toplocatie.

De woning met zijn vele mogelijkheden

Nummer 9
Deze prachtige karakteristieke rietgedekte woonboerderij is gebouwd in 1919, dit gedeelte (nr. 9) is volledig gerenoveerd in 2007 en voorzien van dubbel glas en vloerverwarming. Wat de woning zo mooi maakt zijn de bewaard gebleven oude details, overal in de woning zie je de eikenhouten balken en gebinten terug.
De indeling:
Via de extra brede voordeur komt u in een ruime hal met deuren naar de grote gezellige riante woonkeuken van bijna 20m2 met openslaande deuren, een hoekkeuken met inbouwapparatuur zoals een koelkast, oven, afzuigkap met schouw, een inductiekookplaat, veel opbergruimte door de brede softcloselades. Naast de keuken is een ruime bijkeuken met vast keukenblok en aansluitingen voor wasmachine, koelkasten en een meterkast.
Terug in de hal bevindt zich een bergingsruimte, een toilet, een mooie eikenhouten trapopgang naar de eerste verdieping en de toegang tot de ruime lichte woonkamer met ook weer oude accenten zoals de houten balken.
Op de eerste verdieping komt u op een zeer ruime overloop met 3 grote slaapkamers en een badkamer voorzien van inloopdouche, wasmeubel en een infrarood sauna.

Nummer 11, met 2 woonmogelijkheden.
Het voorste gedeelte geschikt voor B&B heeft 2 ingangen.
Als u via de voordeur de hal binnenkomt heeft u links de opkamer die dienstdoet als master bedroom met drie grote inbouwkasten en twee ramen, daaronder bevindt zich de grote kelder van bijna 24 m2 met volledige stahoogte, betegeld en 2 ramen en 2 tochtgaten. Vanuit de gang loopt u zo de ruime woonkamer in voorzien van een gaskachelaansluiting en houten vloer. Via de woonkamer komt u in de keuken met rechte opstelling voorzien van inbouwapparatuur. Met daarachter een halletje voor de CV-ketel, een aparte douche met wastafel en een toilet. Vanuit de keuken is er nog een kleine bijkeuken met deur naar buiten waar een koelkast en vriezer staan.
Het tweede gedeelte; via de ruime hal met toilet komt u in de grote keuken van ruim 25 m2 met schouw en aansluiting op het rookkanaal, voorzien van een inbouwkast een berging met CV-ketel en een rechte keukenopstelling, voorzien van granieten blad. In de hoek van de keuken bevindt zich ook de meterkast, een deur naar de hal met brede trapopgang naar de eerste verdieping en een deur naar de grote woonkamer van 24 m2 ook met aansluiting op het rookkanaal en twee grote ramen met uitzicht op de groene omgeving. De eerste verdieping (met extra hoge plafonds van 2.75 m) met zeer ruime overloop, vier grote slaapkamers allen voorzien van veel licht, een heel luxe badkamer met hoekbad, douche, hangtoilet en badmeubel. Er is ook nog een ruime berging met opgang naar een grote zolder met een loopruimte van 5x11m.

De deel
Vanuit de bijkeuken komt u in het ruime achterhuis (de deel) dat nu dienstdoet als werkplaats, met een trap naar de grote bergzolder, met houten vloer.

Terrassen
Er zijn twee afgesloten tuinen met prachtig sierhekwerk beide voorzien van een veranda, zodat ieder wooneenheid zijn eigen terras en privacy heeft.

De bijbehorende percelen grond zijn van lichte klei met een afslibbaarheid van 20-40% en zijn zeer goed bereikbaar via betonnen kavelpaden. De kavels liggen aaneengesloten achter de boerderij en hebben rechte vormen.

De schuren

De oude koeienstal (1919) opgetrokken uit steen met een pannendak heeft een breedte van 8.8 meter en 14 meter diep, voorzien van water en stroom, inrichting 3 paardenboxen en opslag, met aangebouwd voormalig stookhok.

Dubbele geïsoleerde garage met elektrische deuren, een loopdeur en zolder van 10,4 x 6.6 meter

Machineberging met sectionaaldeuren van 4.80 breed en 4.30 hoog, en 2.90 breed en 3.20 hoog

De berging is in 2019 geïsoleerd met damwand en in 2018 voorzien van een nieuw dak.
Alle bedrijfsgebouwen zijn in 2023 Scoop 10 gekeurd.

De voormalige ligboxenstal is ingericht als opslag/berging met diverse ruimtes, waaronder een caravanstalling. De stalling is 39.5 diep en 24.6 breed, voorzien van een dichte vloer, met een heftruck te berijden, onder de schuur liggen putten van 700 m3 opslag voor mest. Voorzijde heeft een handbediende roldeur en achter een elektrisch bedienbare deur van 4x3.9 meter.

In het land staat een mogelijke paardenstal voorzien van betonnen wanden, damwand dak, betegelde vloer en houten spanten 15.2 x 9m met een deur van 3x2,4 m.
Bereikbaar via betonplaten kavelpaden.

Bestemming

Enkel bestemming Agrarisch, dubbelbestemming Waarde -Archeologie – 2 en Waterstaat – Waterkering. De bouwaanduiding is karakteristiek.

Kadastrale gemeente: Vianen
Sectie: G
Percelen: 137, 138, 139, 140, 771 en 773 gedeeltelijk

 

Kenmerken


Overdracht
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Lekdijk
Huisnummer 9
Postcode 4121 KG
Plaats Everdingen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 186540 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Utrecht

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

Agriteam MidNed BV is uw betrouwbare partner in de regio Utrecht. Met hun vestiging in Ede zijn ze actief in het gebied Midden-Nederland. Het team bestaat uit zes enthousiaste collega's die gedreven zijn om u te begeleiden tijdens alle belangrijke fases in uw bedrijfsvoering. 

Deze lokale experts kennen de regio uitstekend en zijn altijd beschikbaar om u van dienst te zijn. Of u nu wilt kopen of verkopen, ze kennen uw specifieke behoeften als agrarisch ondernemer en bieden professioneel advies en begeleiding gedurende het hele proces.