Verkocht onder voorbehoud

Rundveehouderij te koop in Gelderland: Tondensestraat 6, Tonden

6975 AB Tonden Oppervlakte / omvang: 188555 m²

Op een prachtige locatie in het buurtschap Tonden dit keurig onderhouden rundveebedrijf met stijlvolle en karakteristieke boerderijwoning op een perceel van bijna 19 ha en eventueel 5 ha reguliere pacht.

De locatie

Wonen in Tonden? Dat zal u verrassen! Tonden is een buurtschap in de gemeente Brummen, aan de rand van de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Het dorp telt nog geen 400 inwoners en bestaat voornamelijk uit karakteristieke boerderijen rond de centrale straat de Hoevesteeg. Dit vleesveebedrijf is gelegen in het verlengde daarvan: de Tondensestraat.
Voor wat de natuur betreft laat de locatie niets te wensen over. De Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel zijn binnen handbereik. De dorpen Voorst en Brummen bieden u de nodige basisvoorzieningen, restaurants en basisscholen evenals handige treinstations om u in de omgeving te bewegen. Kortom: wonen in Tonden betekent alles voorhanden in een verrassend plezierige landelijke omgeving.


De woning
Een boerderijwoning met een geheel eigen karakter. Zo is deze woning wel te omschrijven. Een statig voorhuis met houten luiken en met pannen gedekt, voldoende groot voor een doorsnee gezin is verbonden aan het riet-gedekte achterhuis, de deel. Hierdoor krijgt het geheel ook een enigszins robuuste uitstraling.  
Het voorhuis is gebouwd in 1945 en heeft een inhoud van 450 m3. De gemetselde spouwmuren zijn voorzien van houten kozijnen met dubbel glas. Men heeft dakisolatie aangebracht in de vorm van glaswol op de vliering. De begane grond vloeren in de woning zijn van beton. De CV ketel is van het merk ATAG uit 2017.

De deel is 200 jaar oud en heeft een afmeting van circa 106 m2. Momenteel is de deel in gebruik als berging. De oorspronkelijke spanten- en gordingenstructuur van de zware houten balken is duidelijk zichtbaar, geheel intact en goed onderhouden.

Begane grond
De indeling van de begane grond is als volgt: entree, trapopgang, de woonkamer met mooie paneeldeuren, een lichte, moderne en ruime woonkeuken met inbouwapparatuur, separaat toilet en badkamer met douche, toilet, wastafel en wasmachineaansluiting.

Verdieping
Vanaf de overloop bereikt u drie slaapkamers.
 

De stallen

De ligboxenstal

De elegante Blonde d’Aquitaine koeien houden u nauwlettend in de gaten als u de rundveestal binnenkomt. Deze 1 + 1 rijige stal met ruimte voor 59 koeien heeft een oppervlakte van 571 m2 en is gebouwd in 1980. De boxenstal is uitgebreid en gerenoveerd. De goot- en nokhoogte van deze stal zijn respectievelijk 2,1 en 5,0 meter. De stal is opgetrokken uit vrijdragende stalen spanten en gemetselde steens muren. Het dak is gedekt met ABC golfplaten, deels asbestvrij. De mestopslag van de stal bedraagt 310 m3. De ligboxen ten behoeve van de zoogkoeien en de afkalfstal zijn voorzien van stalmatten. De Spinder voerhekken (2008) zijn zelfsluitend en extra breed uitgevoerd.
Aan de voorzijde van de stal heeft men een wasruimte (2007) met keukenblok, losse wasbak, warmwatervoorziening en wasmachineaansluiting gecreëerd. Deze ruimte is voorzien van spouwmuren.

De werktuigenberging annex jongveestal en aangebouwde stal

Dit object is opgedeeld in drie ruimten. De goothoogte is 1,9 meter, de nokhoogte bedraagt 5,8 meter. De loods is opgetrokken uit houten spanten, gemetselde steens muren en gedekt met ABC golfplaten. De vloer is deels van beton en deels onverhard. Er is een dieselolietank aanwezig.

Aan de linkerzijde bevindt zich de werktuigenberging met een open ingang. Deze ruimte heeft een oppervlakte van 266 m2 (14 x 19 meter).
De jongveestal aan de rechterzijde is voorzien van houten schuifdeuren. De stal heeft een oppervlakte van 143 m2 en een capaciteit van 18 jongveeplaatsen in groepshokken. De mestopslag van de stal bedraagt 100 m3.  
De aan de achterzijde aangebouwde stal heeft een oppervlakte van 60 m2 en biedt ruimte aan 10 stuks jongvee. In de aanbouw is nog eens 50 m3 mestopslag aanwezig.

De bergschuur, tegenover de deel
Deze schuur met een oppervlakte van nog geen 100 m2 die dient als berging en werkplaats heeft een betonnen vloer, steens muren en is met pannen gedekt. Houten openslaande deuren verschaffen toegang tot de schuur.

Mestsilo, mestplaat en voeropslag

Er bevindt zich op het terrein een goedgekeurde, betonnen mestsilo met een inhoud van 515 m3.
Verder zijn er twee opslagen voor kuilvoer en mais aanwezig op klinkers van respectievelijk 7 x 28 meter en 7 x 32 meter.
De ommuurde mestplaat (1 meter hoog) heeft een oppervlakte van 4 x 8 meter.

Bestemming en bouwblok
De bestemming is ‘Agrarisch met landschapswaarden’.
Het terrein biedt u aanzienlijke uitbreidingsmogelijkheden vanwege het bouwblok van 8.000 m2, waarvan grofweg de helft op dit moment slechts is benut.

Grond
Alle grond, inclusief de eventuele reguliere pachtgrond, ligt aan één kavel. Het perceel is goed ontsloten en is ook geschikt voor akkerbouw.

 

Natuurbeschermingswetvergunning

Het bedrijf heeft een geldende Natuurbeschermingswet- en Milieuvergunning voor het houden van 37 zoogkoeien, 57 stuks jongvee en 1 stier.

 

Overig

Fosfaatrechten zijn niet bij de vraagprijs inbegrepen. Buiten de vraagprijs heeft u de mogelijkheid de veestapel over te nemen.

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht onder voorbehoud
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Tondensestraat
Huisnummer 6
Postcode 6975 AB
Plaats Tonden

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 188555 m²

Bedrijfswoning
Inhoud (m3) 450
Woonlagen 2
Aantal kamers 4
Type Vrijstaand
Aantal slaapkamers 3

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Rundveehouderij
Bouwjaar 1945
Direct contact met de makelaar

Gerjan van Apeldoorn
vanapeldoorn@agriteam.nl
T: 0318-619209
M: 06-13134767

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam MidNed
ede@agriteam.nl

Frankeneng 17-h
6716 AA Ede
http://www.agriteam.nl/
Meer informatie

Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!