Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Drenthe: Veenhuizerweg 8 Dalen

7751 SR Dalen
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  351787 m²

OMSCHRIJVING

Dalen, Veenhuizerweg 8 (7751 SR)

Namens opdrachtgever te koop aangeboden 

Een vrij gelegen melkveebedrijf ten westen van Dalen (gemeente Coevorden), bestaande uit een woning, aangebouwde schuur/kalverstal, werktuigenschuur, ligboxenstal, mestsilo, ruwvoeropslag, silo's, overige (erf) verharding en landerijen. De totale oppervlakte bedraagt 35.17.87 ha inclusief erf, tuin en ondergrond. 

Het bedrijf is gelegen in een melkveehouderijgebied en in het dorp Dalen zijn de meeste basisvoorzieningen voorhanden zoals de basisschool, supermarkt, drogisterijen, kledingzaak, huisartsenpraktijk, tandarts, diverse sportverenigingen, 5 restaurants, 2 snackbars. Het dorp staat vooral bekend om De Huttenheugte, Plopsa Indoor Coevorden en de gezelligheid in het dorp. Voor aanvullende voorzieningen is men aangewezen op Coevorden, Hoogeveen en Emmen.

Kadastrale omschrijving

Dalen F 393   10.89.00 ha   Terrein (grasland)          Volledig eigendom

Dalen F 401   04.73.95 ha   Terrein (akkerbouw)      Volledig eigendom

Dalen F 402   00.39.07 ha   Berging-stalling-wegen  Volledig eigendom

Dalen F 403   00.99.75 ha   Wonen-erf - tuin             Volledig eigendom

Dalen F 404   02.90.60 ha   Terrein (grasland)           Volledig eigendom

Dalen F 616   15.25.50 ha   Terrein (grasland)           ERFPACHTRECHT

TOTAAL         35.17.87 ha (inclusief bouwblok)

Bron: Kadaster

Woning

De woning is in 1964 traditioneel gebouwd en is opgetrokken uit spouwmuren en het zadeldak is met dakpannen gedekt. De houten en kunststof kozijnen zijn grotendeels voorzien van dubbele beglazing (bj. 1985). De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming. De gebruikelijke nutsaansluitingen van gas, water, elektra en riolering zijn aanwezig. Glasvezel is in het jaar 2020 aangelegd. De begane grondvloer is van hout en beton, de verdiepingsvloer bestaat uit holle keramische bouwstenen. De inhoud van de woning is ca. 517 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond: woonkamer, berging, keuken, hal, slaapkamer, badkamer, gang, berging.

Bovenverdieping: vide, overloop en 2 slaapkamers. 

De bestaande aanbouw is in het jaar 2020 voorzien van een tweetal lichtkoepels en van een nieuwe bitumen dakbedekking.

Aangebouwde schuur/kalverstal

De aangebouwde schuur is eveneens gebouwd in 1964 en heeft een grootte van ca. 308 m² en is opgetrokken uit stenen metselwerk met traditionele houten gebinten en is gedekt middels asbesthoudende golfplaten (abc-golfplaten). In de schuur is een Remon waterinstallatie aanwezig.

De schuur is in gebruik als hooiberging en (vee)stalling (jongveeboxen/groepshuisvesting).

Werktuigenschuur

Deze werktuigenschuur met een klinkervloer heeft een oppervlakte van ca. 160 m² en is gebouwd in de jaren '70.

De schuur is opgetrokken uit halfsteens metselwerk met stalen spantconstructie en asbesthoudende wandbekleding (golfplaat) en is gedekt met asbesthoudende golfplaten (abc-golfplaten).

De gedateerde schuur is in gebruik als werktuigenschuur en heeft een goothoogte van ca. 3,5 meter. In de schuur is geen elektra aanwezig en in het metselwerk zijn scheuren aanwezig.

Ligboxenstal

De 2+1 rijige ligboxenstal is in 1979 gebouwd en in het jaar 2018 is het asbesthoudende dak gesaneerd en vervangen door asbestvrije golfplaten inclusief lichtplaten in de nok van de stal. De stal heeft een oppervlakte van ca. 759 m² en is opgetrokken uit halfsteens metselwerk met dicht doek/gaas (handbediend). Het spantwerk bestaat uit gelamineerde houten spanten. De topgevels zijn met damwand bekleed. De stal biedt huisvesting aan 86 stuks grootvee. De melkstal bestaat uit een 2 X 6 visgraat melkstal met melkmeetglazen van het merk Gascoigne Melotte en met automatische afname. De aanwezige melktank is in eigendom en heeft een inhoud van ca. 10.000 liter. De onderkeldering van de ligboxenstal heeft een capaciteit van ca. 600 m³. Recent nog een afkalfhok/ziekenboeg aangebouwd aan de ligboxenstal van ca. 30 m². De roostervloeren zijn in het jaar 2006 vernieuwd en inmiddels één keer opgeruwd. Verder is er een rondpompwatersysteem met verwarmingsunit en een lely mestrobot.

Mestsilo

Deze mestsilo betreft een gaasmatsilo van het merk/type Relutex 323 en is gebouwd in 1999.

De inhoud bedraagt ca. 1540 m³.

Erfverharding

Het erf is voornamelijk verhard met straatklinkers en middels twee opritten goed toegankelijk voor vrachtauto’s en groot landbouwverkeer. Het kavelpad betreft een sintelpad.

Ruwvoeropslag

1. Sleufsilo, ca. 7 meter X 60 meter, verhard met asfalt, wandhoogte ca. 1,10 meter

2. Kuilvoerplaat, ca. 8 meter X 60 meter, klinkers

3. Kuilvoerplaat, 2 stuks, ca. 7 meter X 50 meter, rubbermatten

Silo’s

Kunstmestsilo:

10 ton polyester

Voersilo’s:

-18 ton stalen silo, merk Roxell

-5 ton polyester silo

-4 ton polyester silo

-1 ton polyester

Milieuvergunning

Het bedrijf beschikt over een Besluit Melkveehouderij d.d. 5 maart 2008 voor het houden van 75 melk- en kalfkoeien en 33 stuks vrouwelijk jongvee.

Er is een PAS-melding gedaan in het jaar 2015 voor het houden van 145 melk- en kalfkoeien en 50 stuks vrouwelijk jongvee.

Bestemming

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied is de bestemming thans;

-Agrarisch met waarden - Beekdallandschap

-Archeologie 3

-Gebiedsaanduiding: Grootschalig landbouwgebied en vrijwaringszone - laagvliegroute

Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente Coevorden, telefoonnummer 140524. 

Gronden en verkaveling

Bij het bedrijf behoort in totaal 21.94.57 ha incl. erf, tuin en ondergrond in eigendom en 15.25.50 ha erfpachtgrond. Van de 21.94.57 ha zal één kadastraal perceel (Oosterhesselen M 598) met een grootte van 02.02.20 ha buiten de verkoop blijven. 

Erfpachtgrond 

Grootte: 15.25.50 ha

Einddatum contract: 07-11-2023

Terugkooprecht: geen terugkooprecht

Huidige canon (jaar 2021): € 812,30/ha

Alle in eigendom behorende cultuurgronden en erfpachtgronden liggen rondom het bedrijf.

Voor de kavelvorm wordt verwezen naar bijgevoegde topografische kaarten.

Zakelijke lasten

Op het bedrijf rusten de gebruikelijke zakelijke lasten, te weten de onroerende zaakbelasting en waterschapslasten (aanslagjaar 2021 cultuurgronden: € 65,81 per hectare).

Productierechten

De fosfaatrechten zijn niet bij de vraagprijs inbegrepen.

De betalingsrechten zijn wel bij de vraagprijs inbegrepen.

Belasting en kosten

Overdrachtsbelasting, notariskosten en overige kosten (behoudens bemiddelingskosten verkopend makelaar) komen ten laste van koper.

Aanvaarding en levering

In overleg met de verkoper

Vraagprijs / inlichtingen / bezichtigingen

Op aanvraag en  uitsluitend in overleg via AgriTeam Makelaars Z.O. Drenthe, tel. 06-22795275, de heer G.J. Lubbers.

Kenmerken


Overdracht
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Veenhuizerweg
Huisnummer 8
Postcode 7751 SR
Plaats Dalen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 351787 m²

Bouw
Bouwperiode Van 1960 t/m 1970
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf
Bouwjaar 1964

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Drenthe

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

In de regio Groningen en Noord Drenthe kunt u rekenen op Agriteam Zuidlaren, waar makelaar en taxateur Koen Warners gevestigd is. In Zuidoost Drenthe begeleidt makelaar en taxateur Gert Lubbers van Agriteam Z.O Drenthe in Dalen u graag gedurende alle belangrijke fases in uw bedrijfsvoering.

Deze lokale experts kennen de regio uitstekend en zijn altijd beschikbaar om u van dienst te zijn. Of u nu wilt kopen of verkopen, ze kennen uw specifieke behoeften als agrarisch ondernemer en bieden professioneel advies en begeleiding gedurende het hele proces.