Kaart
Nieuw in verkoop

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Drenthe: Melkgeitenbedrijf Hebelermeer

7884 TC Barger-Compascuum
Prijs op aanvraag

Moderne kaasmakerij net over de grens in Duitsland ter hoogte van Zwartemeer. Een goed onderhouden geitenbedrijf met een capaciteit van ca. 300 melkgeiten en een volledig ingerichte kaasmakerij met een eigen boerderijwinkel, een belevingsbrug, skybox en een ontvangstruimte. In de omgeving zijn veel mogelijkheden om de eigen gemaakte kaas te vermarkten. Altijd al gedroomd van geiten melken in combinatie met zelf de kaas maken en vermarkten, dan is deze locatie zeker de moeite waard. We kunnen u ook ondersteunen met de financiering van het geheel, in Duitsland staan de financiers open voor dergelijke bedrijven met een goed bedrijfsplan!

LIGGING

Twist, net over de grens bij Zwartemeer, is een gemeente in het Duitse Landkreis Emsland in de deelstaat Nedersaksen, de gemeente is onderverdeeld in de kerngebieden (Ortsteilen) en telt in totaal ca. 9.500 inwoners.

Het bedrijf is gunstig gelegen ten opzichte van de snelwegen waardoor het een goede ontsluiting heeft. In Twist vindt u een ruim aanbod aan primaire levensbehoeften en overige voorzieningen, o.a. winkels, scholen en sportverenigingen.

OMSCHRIJVING

In 2005 heeft de eigenaar een riante, moderne woning gebouwd aan de rand van Hebelermeer. In 2017 de geitenstal met plaats voor ca. 300 melkgeiten en een eigen kaasmakerij te gebouwd. De melk van de geiten kan op het eigen bedrijf verwerkt worden tot verschillende soorten kazen. Tevens is er een boerderijwinkel gerealiseerd waar de kazen verkocht kunnen worden. Aan de voorzijde van de winkel bevindt zich een buitenterras. Vanaf de buitenzijde is de kaasmakerij te bewonderen door grote ramen. De inventaris van de kaasmakerij is nog aanwezig en wordt bij de koop aangeboden net als de geiten en de overige inventaris/voorraden.

In de nabije omgeving is veel toerisme waar de kaas uitermate goed verkocht kan worden aan de winkels, horeca en de vele streekmarkten die georganiseerd worden. De stal beschikt over een belevingsbrug een skybox en een ontvangstruimte. Hierdoor kunnen groepen mensen ontvangen worden voor een excursie. Ook kunnen de ruimtes verhuurd worden voor het organiseren van feesten en partijen.

WOONHUIS

De riante woning is opgetrokken uit spouwmuren en voorzien van een kap die gedekt is met pannen. De begane grond is volledig voorzien van vloerverwarming. Naast de woning bevindt zich de dubbele garage met carport. De garage is opgetrokken uit gemetselde spouwmuren, voorzien van een betonnen vloer en een bergzolder.

De indeling van de woning is als volgt:

- bijkeuken met technische ruimte

- inbouwkeuken met Miele inbouwapparatuur

- eetkeuken

- trapkast

- woonkamer

- open hal met stenen trap naar eerste verdieping

- gasten toilet

- tussenhal

- slaapkamer/kantoor met eigen badkamer en eigen ingang (geschikt als gastenverblijf)

- verdieping vier royale slaapkamers

- badkamer met ligbad en dubbele wastafels

- geïsoleerde zolder

GEITENENSTAL

De stal welke gebouwd is in 2017 bestaat uit 3 potten voor de huisvesting van de geiten, een 2 x 30 DeLaval melkstal, skybox, ontvangstruimte, boerderijwinkel en de kaasmakerij.

Aan de voorzijde bevindt zich overkapping met een oppervlakte van ca. 60 m². Aan de  zijgevel is een uitbouw gesitueerd voor de huisvesting van de opfokgeiten, deze heeft een oppervlakte van ca. 155 m². Op het dak van de stal zijn 40 zonnepanelen geplaatst, in de stal bevindt zich een warmtekrachtkoppeling en een batterij van 12 kW voor de opslag van overtollige energie.

WERKTUIGENBERGING

In 2020/2021 is de werktuigenberging gebouwd met een oppervlakte van ca. 320 m². De gevels bestaan uit damwandprofielplaten op een stenen voet, aan de voorzijde open.

Verder staat er op het erf, naast de geitenstal, nog een houten stal waarin 5 paardenboxen gesitueerd zijn. Op het dak zijn damwandprofielplaten geplaatst, de oppervlakte van de stal is ca. 75 m².

KADASTRALE OMSCHRIJVING:

De kaveloppervlakte bedraag ca. 5.000 m² inclusief ondergrond woning en bedrijfsgebouwen.

VERGUNNING

Voor het bedrijf is een vergunning afgegeven voor het houden van 315 melkgeiten.

 

Let op: De begeleiding en informatievoorziening aangaande het bedrijf wordt verzorgd door de eigenaar zelf. Agriteam biedt alleen de mogelijkheid deze locatie bij u als Nederlandse partij onder de aandacht te brengen.

 

 

 

Kenmerken


Overdracht
Status Nieuw in verkoop
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Limietweg
Postcode 7884 TC
Plaats Barger-Compascuum

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Drenthe

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

In de regio Groningen en Noord Drenthe kunt u rekenen op Agriteam Zuidlaren, waar makelaar en taxateur Koen Warners gevestigd is. In Zuidoost Drenthe begeleidt makelaar en taxateur Gert Lubbers van Agriteam Z.O Drenthe in Dalen u graag gedurende alle belangrijke fases in uw bedrijfsvoering.

Deze lokale experts kennen de regio uitstekend en zijn altijd beschikbaar om u van dienst te zijn. Of u nu wilt kopen of verkopen, ze kennen uw specifieke behoeften als agrarisch ondernemer en bieden professioneel advies en begeleiding gedurende het hele proces.