Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Overijssel: Middenweg 4 Dalfsen

7722 XK Dalfsen Oppervlakte / omvang: 32.12.60 m²

Zorgboerderij voor ca. 20 zorgcliënten met modern biologisch melkveebedrijf geschikt voor ca. 65 melkkoeien en bijbehorend jongvee, bestaande uit de woonboerderij, zorggebouw (2006/2010), landwinkel, werkruimte, potstal (2016), zelfzuivelruimte, melktap en overige gebouwen. De totale oppervlakte bedraagt 32.61.60 ha in eigendom en ruim 20 ha pacht, waarvan een groot deel in overleg met de verkoper is voort te zetten. Er zijn ook mogelijkheden de grond in eigendom te pachten. Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen. Er is een goede omzet: kortom ideaal voor mensen die deze combinatie willen voortzetten. De boerdeirj heeft een eigen website: www.landjuweeldehoeven.nl.

 

 

Kenmerken

 • zorgboerderij voor ca. 20 zorgcliënten
 • biologisch melkveebedrijf met potstal uit 2016 voor 65 melkkoeien
 • landwinkel, melktap, tuinderij c.a.
 • afzet rechtstreeks aan consument met grote vaste klantenkring
 • eigen website: www.landjuweeldehoeven.nl
 • prachtige woonplek: rust en ruimte en dichtbij Zwolle en Dalfsen
 • meerdere gebruiksmogelijkheden denkbaar
 • goede omzet
 • moderne goede onderhouden gebouwen
 • mogelijkheden om grond te pachten: informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

 

Omschrijving onroerend goed

Woonboerderij

Deze woonboerderij is in 1955 gebouwd en in 1998 is de woonkamer met een aanbouw uitgebreid. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk (nageïsoleerd) en is gedekt met pannen. De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas en glasvezel, doch niet op de riolering (via IBA). De woning is voorzien van centrale verwarming en deels van vloerverwarming en heeft dubbele beglazing. De kap is nageïsoleerd met glaswol. De inhoud bedraagt ca. 630 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:                        hal, trapopgang, toilet, keuken, meterkast, woonkamer, kantoor en een kelder.

Eerste verdieping:                   overloop met vier slaapkamers, een badkamer met ligbad, douche en toilet (2013).

In het achterhuis van ca. 7,5 x 10 m bevinden zich een wasruimte/bijkeuken, recreatieruimte met bar, een ruimte met eigen waterinstallatie met vitaliser. De hooizolder is buiten gebruik. Aangebouwd bevindt zich de hierna omschreven ligboxenstal.

Zorggebouw ‘De ruumte’

Dit zorggebouw is in 2006 gebouwd en is in 2010 uitgebreid. Het deel uit 2006 heeft een afmeting van ca. 10 m x 15,5 m met een zijhoogte van 2,70 m en de nokhoogte 7 m. De afmetingen van het deel van 2010 bedragen ca. 6,5 m x 11,5 m.  Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk (geïsoleerd) en is gedekt met golfplaten. De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas en glasvezel, doch niet op de riolering (via IBA). Het gebouw is voorzien van vloerverwarming (HR combi-ketel bj. ca. 2007) en heeft kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De kap is voorzien van Unidekplaten. De indeling is als volgt:

Begane grond:                        entree, garderobe, trapopgang, twee toiletten, keuken, zorgruimte/educatieruimte, meterkast,                                                            kantine met deels overkapt buitenterras, rustruimte en een landwinkel.

Eerste verdieping:                   grote ruime bergzolder.

Werkruimte

Deze schuur is in 1995 als werktuigenberging gebouwd en is later verbouwd voor de zorgboerderij. De afmetingen bedragen ca. 15 m x 21,5 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met topgevels van damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De kap is geïsoleerd. De vloer is verhard met beton en klinkers. Inpandig bevinden zich een houtwerkplaats, een inpakruimte, toilet en magazijn.

Ligboxenstal

Deze 2+1 rijïge stal is in 1992 voorzien van een nieuwe bovenbouw en rond 2000 verlengd. De afmetingen bedragen ca. 20 m x 39 m. De zijhoogte is 2,70 m en de nokhoogte 7 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een gelamineerd houten spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is ingericht voor de huisvesting van 23 stuks jongvee en 40 melkkoeien, voorzien van R-ligboxen en een Engels zelfsluitend voerhek. Inpandig bevinden zich de 2x6 visgraat-melkstal, het tanklokaal en afkalf-/ziekenstal. De kelderinhoud bedraagt ca. 800 m³. Op het dak zijn in 2014 zonnepanelen gelegd. Aangebouwd bevindt zich de:

Potstal

Deze potstal is gebouwd in 2016 en heeft een afmeting van ca. 24 m x 39 m. De zijhoogte is 2,70 m en de nokhoogte 7 m. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels met een gelamineerd houten spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal biedt samen met de ligboxenstal huisvesting voor ca. 80  melkkoeien. De stal is voorzien van een stroverdeler. De pot /vaste mestopslag is ca. 0,7 m diep.

Jongveestal

Deze jongveestal is grotendeels gebouwd in 2008 en heeft een afmeting van ca. 12,5 m x 21,5 m. De zijhoogte is 3,0 m en de nokhoogte 5,4 m. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels op een stenen borstwering met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is ingericht met een groepshok met 8 ligboxen (deels onderkelderd) en met twee strohokken en een potstal voor huisvesting voor ca. 15 stuks jongvee. Inpandig bevindt zich een opslagruimte voor brandhout.

Werktuigenberging

Deze in 2016 gebouwde werktuigenberging heeft een afmeting van ca. 16 m x 19 m. De zijhoogtes zijn 4,5 rn en 2,0 m en de nokhoogte 6,0 m. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. Inpandig bevindt zich een varkenshok. De vloer is verhard met klinkers.

Werktuigenberging met plattelandskamer

Deze werktuigenberging met een afmeting van ca. 16 m x 19 m is gebouwd in 2018. Het geheel is opgetrokken uit gepotdekseld houten gevels met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met beton en klinkers.

Inpandig bevindt zich een plattelandskamer: dit deel is opgetrokken uit spouwmetselwerk (geïsoleerd). De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Voorzien van elektra, waterleiding en glasvezel, doch niet op de riolering (via IBA). Voorzien van een warmtepomp voor de centrale verwarming en deels van vloerverwarming (HR combi-ketel bj. ca. 2018) en heeft dubbele beglazing. De kap is voorzien van Unidekplaten. De indeling is als volgt:

Begane grond:                        entree, toilet, douche, keuken, woonkamer en slaapkamer.

Eerste verdieping:                   grote overloop met twee slaapkamers en wastafel

Ruwvoeropslag

 • twee sleufsilo’s van ca. 9 m x 40 m (2019), verhard met klinkers.

Erfverharding

 • erfverharding: het erf en de oprit zijn grotendeels verhard met klinkers.

Tuinderij

Op het erf is er een tuinderij ter grootte van ca. 5.000 / 6.000 m2 met twee tunnelkassen voor de verbouw van biologische groenten voor de winkelverkoop en een grote vaste klantenkring voor groentepakketten.

Overige algemeen

Voor de zorgboerderij is een keurige en ruime parkeerplaats aanwezig. Er is een dierenweide met kleinvee voor de zorgtak.

 

Verkaveling en grondsoort

De totale oppervlakte in eigendom bedraagt 32.61.60 ha incl. erf, tuin en ondergrond. en ruim 20 ha pacht, waarvan een groot deel in overleg met de verkoper is voort te zetten. Er zijn ook mogelijkheden de grond in eigendom te pachten: informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden. De grond in eigendom is als huiskavel bij de gebouwen gelegen. Over de grondkwaliteit kan worden opgemerkt, dat het over het algemeen goede vochthoudende zandgrond betreft. De grond is biologisch in gebruik.

Milieuvergunning en NBvergunning

Het bedrijf valt onder het Activiteitenbesluit Landbouw d.d. 20 februari 2020 voor het houden van 80 melkkoeien, 52 stuks jongvee, 2 scharrelvarkens en 50 scharrelkippen.

Er is op 7 februari 2014 een NBvergunning verleend en op 17 november 2016 aanvullend een PAS-melding gedaan voor de toename tot het houden van 80 melkkoeien, 52 stuks jongvee, 2 scharrelvarkens en 50 scharrelkippen.

Going concern

Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen. Het biologisch melkveebedrijf met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc. Het bedrijf levert aan de melkfabriek CZ Rouveen.

Bestemming

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied Dalfsen heeft het object de bestemming Agrarisch met agrarisch bouwvlak met gebiedsaanduiding bedrijf a. Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente Dalfsen.

Belasting en kosten

Overdrachtsbelasting, eventuele omzetbelasting (het melkveebedrijf wordt in de BTW-regeling geëxploiteerd, koper zal dit dienen voort te zetten), notariskosten en overige kosten (behoudens de bemiddelingskosten van Agriteam Makelaars) komen ten laste van koper.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Eigendomsrechten Geheel perceel
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Middenweg
Huisnummer 4
Postcode 7722 XK
Plaats Dalfsen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 32.12.60 m²

Bedrijfswoning
Inhoud (m3) 630
Woonlagen 2
Aantal kamers 6
Type Vrijstaand
Situatie Vrijstaand
Aantal slaapkamers 4

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf
Bouwjaar 1945
Direct contact met de makelaar

ing. R.J.A. Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570-590900
M: 06-53455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16 A
8121 PT Olst

Meer informatie
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw bedrijf!