Kaart

Paardenbedrijf te koop in Noord-Brabant: Broekstraat 8a, 5688 JW Oirschot

5688 JW Oirschot
Vraagprijs € 695000
Oppervlakte / omvang:  21965 m²

Namens verkoper bieden wij een prachtige rijhal voor paarden aan, met een inpandige kantine, stal met paardenboxen, cultuurgrond, buiten-rijbak en verdere aanhorigheden. Tegen de kernrand van Spoordonk, behorende bij de gemeente Oirschot.

Momenteel is het primaire gebruik gericht op paarden. Maar op de locatie kan het hoofdelijk agrarische gebruik gecombineerd worden met een nevenactiviteit, waardoor dit object vele mogelijkheden biedt. Kortom een pand met veel potentie.

Daarnaast heeft er medio 2021 overleg plaatsgevonden met desbetreffende gemeente, met het verzoek tot het ontwikkelen van meerdere bouwkavels. Daarbij is destijds geredeneerd door de gemeente dat maximaal één ruimte voor ruimte kavel tot de mogelijkheid zou behoren. Deze woning zou gesplitst mogen worden in twee eenheden. Een eis die daarbij gehanteerd wordt is dat alle aanwezige bedrijfsgebouwen gesaneerd dienen te worden. Gezien het feit dat deze communicatie medio 2021 heeft plaatsgevonden, is het raadzaam om u als geïnteresseerde goed te laten informeren door desbetreffende gemeente over de huidige mogelijkheden.

Algemeen
Het geheel is gelegen aan de rand van het buitengebied, aan Broekstraat 8A, 5688 JW te Oirschot, op een perceel van 2.19.65 ha. Hiervan is ca. 0.35.00 ha agrarisch bouwvlak.
Het perceel is kadastraal bekend als ‘gemeente Oirschot, sectie H, nummer 658’.
Het object behoort tot de gemeente Oirschot en is gelegen tegen de kernrand van Spoordonk.

Het object bestaat uit:

  • Stal met inpandige verblijfsruimte en een 5-tal paardenboxen, gemakkelijk uit te breiden met nog eens 11 paardenboxen;
  • Binnen-rijhal, afmeting ca. 40 m x 21 m, met een inpandige ruime kantine;
  • Open loods;
  • Buiten-rijbak;
  • Cultuurgrond;
  • Er is water en elektra aanwezig.

 

Omschrijving van het object
Rijhal met kantine
De rijhal is in 2001 gebouwd middels systeembouw. De muren zijn geïsoleerde sandwichpanelen van beton met steenstrip. Het heeft een vrije gegalvaniseerde degelijke overspanning en asbestvrije golfplaten. De bodem van de rijhal is uitgevoerd met polyvlokken (Geopad), met een onderbodem van speciaal zand. De afmeting van deze rijhal is ca. 45 m x 21 m. Dit is inclusief de kantine. De binnen-rijbak heeft een afmeting van ca. 40 m x 21 m.

In de achterste kopgevel bevindt zich een grote dubbele deur, waardoor groot materieel naar binnen kan.  Aan beide kanten van deze deur is buiten aan de kopgevel een hoge afhang gerealiseerd. Tevens is er aan de zijkant een ingang, om de paarden terug te begeleiden naar de paardenboxen in de andere stal.
Aan de voorzijde van deze rijhal bevindt zich de ruime kantine, aangrenzend aan de rijbak. Doordat er ramen geplaatst zijn, biedt het uitzicht op de volledige rijbak.
Naast de kantine is een keukenruimte gesitueerd.

Boxenstal met inpandige verblijfsruimte
De boxenstal is volledig gemetseld, met houtenspant dakconstructie. Het dak is voorzien van gedeeltelijk asbesthoudende golfplaten (ca. achterste 30 m) en gedeeltelijk asbestvrije golfplaten.
Bouwjaar van deze stal is onbekend. De afmeting van deze stal is ca. 49.0 m x12.0 m.

De boxenstal is ruim van opzet. In deze stal zijn reeds een 5-tal complete paardenboxen gerealiseerd. Verder zijn er nog meerdere boxen aanwezig, waarvan de voorfronten ontbreken.
Tevens zijn er twee ruimtes om de paarden te wassen en te verzorgen.
Verder biedt deze stal veel opslagruimte voor machines en ander materiaal. Daarnaast kan men deze hal gebruiken voor het opslaan van het hooi, stro en dergelijk.

Om na een drukke dag even te evalueren en de balans op te maken, is voor in deze boxenstal een inpandig kantoor-/verblijfsruimte gerealiseerd. Tevens is er een keukenblok en toilet aanwezig.

Open loods
Op het perceel is bij de rijhal en boxenstal een kleine open loods gebouwd, met afmetingen van ca. 15.0 m x 7.00 m. Deze loods heeft asbestvrije golfplaten en de muren zijn opgetrokken van damwandplaten. Een ideale loods voor het opslaan van klein materieel, of het overdekt parkeren van de auto’s.

Verdere aanhorigheden
Bij al deze gebouwen is een betonnen verharde mestopslag gemaakt. Voor beide hallen is een verhard erfpad gerealiseerd. Ook is er een mooi en degelijk hekwerk geplaats. Tevens is er een buiten-rijbak en nog een oude open schuur.

Vanuit de openbare verharde weg, de Broekstraat, is het perceel middels een degelijke poort toegankelijk. Rondom de gebouwen ligt de ca. 1.80 ha agrarische cultuurgrond. Ideaal om ruwvoer te winnen en om de paarden buiten te laten lopen.

Diverse gebruiksmogelijkheden
Het geheel wordt nu aangeboden voor het hobbymatig houden van paarden. Aangezien er op dit moment geen NH3-rechten op de locatie rusten, kan er geen bedrijfsmatige paardenhouderij plaatsvinden. Dit is alleen mogelijk wanneer men hiervoor een vergunning aanvraagt, en middels extern salderen, daar NH3-rechten voor aankoopt.

Andere mogelijke doeleinden voor dit object:

  • Een agrarisch bedrijf, groter dan 10 NGE, dat is gericht op het voortbrengen van producten door middel van het telen van gewassen en/of het houden en het (op)fokken van dieren. Onder agrarische bedrijven zijn tevens begrepen o.a. boomteeltbedrijven.
  • Op basis van het bestemmingsplan kunnen naast de hoofdelijke agrarische activiteiten, ook diverse nevenactiviteiten uitgevoerd worden. Je kunt hierbij denken aan caravanstalling of statische opslag.

Bestemmingsplan
Het volgende bestemmingsplan is van toepassing;
Buitengebied, geconsolideerde versie 2020
Gemeente Oirschot
Bestemmingsplan Geconsolideerd (2017-11-22)
Enkel bestemming Agrarisch met waarden-landschapswaarden
Bron: www.ruimtelijkeplannen.nl
Op basis van bovengenoemd bestemmingsplan is op de locatie een agrarisch teeltbedrijf toegestaan (akkerbouw / plantenkwekerij / boomteelt) of paardenhouderijen, paardenfokkerijen.
Voor het beroepsmatig houden van paarden, zal men een nieuwe milieuvergunning moeten aanvragen. Op dit moment rusten er geen NH3-rechten op de locatie.
Er is op de locatie geen (bedrijfs)woning toegestaan.

Voor het volledige en juiste gebruik, verwijzen wij u naar www.ruimtelijkeplannen.nl, of laat u adviseren door een professioneel bureau ruimtelijke ordening. Alle door ons verstrekte informatie is suggestief en dient door geïnteresseerden verder onderzocht te worden.

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 695.000,00
Status Beschikbaar
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Broekstraat
Huisnummer 8
Toevoeging a
Postcode 5688 JW
Plaats Oirschot

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 21965 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Paardenbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Noord-Brabant

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

In de regio Noord-Brabant zijn er verschillende betrouwbare dienstverleners van Agriteam waarop u kunt rekenen. Allereerst hebben we AgriTeam Zuid-West Brabant, een ervaren team van makelaars en taxateurs gevestigd in het Brabantse Etten-Leur. Daarnaast is er Agriteam West-Brabant, waar Makelaar en taxateur Rick Westerlaken werkzaam is en gevestigd is in Woudrichem. Tot slot hebben we Agriteam Peel-, Maas- en Rivierengebied, dat actief is in Noord-Brabant, Noord-Limburg en het zuiden van Gelderland. Elk van deze kantoren biedt uitgebreide expertise en professionele diensten op het gebied van agrarisch onroerend goed in hun respectievelijke regio's.