Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Overijssel: Enkelaarsweg 13 Markelo

7475 PL Markelo
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  228280 m²

In het buitengebied van Markelo gelegen modern en goed onderhouden melkveebedrijf met 22.82.80 ha.a.ca. grond, twee wooneenheden en een ligboxenstal gebouwd in 2011.

Voor de locatie is een ruime NB-wet vergunning afgegeven voor het houden van 135 melkkoeien en 58 stuks jongvee.

Op mooie locatie in de gemeente Hof van Twente  ligt dit goed onderhouden en moderne melkveebedrijf. De gemeente Hof van Twente staat vooral bekend als een plattelandsgemeente en is een gemeente in het zuidwesten van Twente, in de provincie Overijssel. De gemeente is ontstaan op 1 januari 2001 door de fusie van de gemeenten Diepenheim, Goor, Markelo, Ambt-Delden en Stad Delden. Het gemeentehuis staat in Goor.

KENMERKEN VAN HET BEDRIJF:

  • Totale oppervlakte inclusief bouwblok 22.82.80 ha.a.ca.
  • Modern, efficiënt en goed onderhouden melkveebedrijf
  • Ruime NB-wet vergunning 135 melkkoeien en 58 stuks jongvee
  • Ligboxenstal gebouwd in 2011, MDV-stal (Maatlat Duurzame Veehouderij)
  • Geschikt voor dubbele bewoning
  • Overname going concern is mogelijk

Nieuwsgierig geworden? we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

 

DE OMSCHRIJVING VAN HET BEDRIJF LUIDT ALS VOLGT:

WOONHUIS NR. 13a

Deze woning is gebouwd in 1991, heeft een inhoud van circa 375 m³ en is keurig onderhouden. De woning is gebouwd met kwalitatief hoogwaardige materialen en is volledig geïsoleerd. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en gedekt met pannen. De begane grondvloer en verdiepingsvloer zijn van beton. De begane grondvloer is geïsoleerd en voorzien van kruipruimte. Alle kozijnen zijn van kunststof en voorzien van thermopane beglazing. De woning wordt verwarmd door centrale verwarming en de ketel is van 2018 (Nefit HR-combiketel). Het geheel is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, water, aardgas, drukriolering en glasvezel.

Indeling begane grond: Entree/berging/hal, keuken (2015), woonkamer gerenoveerd in 2019 met gashaard, tussenbouw c.q. centrale hal naar de woonboerderij nummer 13, kantoor, provisiekelder en toilet.

Indeling eerste verdieping: Overloop met vlizotrap naar de vliering, drie slaapkamers waarvan één slaapkamer met een professionele airco installatie uit 2020, een badkamer (2008) met inloopdouche, toilet en wasbak.  

Voor de woning staat nog een autogarage van circa 6.5 x 4 meter. De gevels bestaan uit metselwerk en het dak is bedekt met golfplaten.

In de tuin staat nog een tuinhuis met veranda.  De gevels zijn van hout en het dak is bedekt met bitumen dakbedekking.  De afmeting is circa 6 x 5.5 meter.

 

WOONBOERDERIJ NR. 13

Het betreft hier de oorspronkelijke woonboerderij met achterhuis uit 1955 met een afmeting van circa 23.5 x 10 meter. De woning bestaat uit gemetselde spouwmuren en het achterhuis is steens metselwerk. Het dak is bedekt met pannen en gedeeltelijk (woongedeelte) beschoten met asbesthoudende platen. De verdiepingsvloer van het woongedeelte is van hout en de verdiepingsvloer (zolder) van het achterhuis is van perfora. De woning wordt verwarmd door een CV-installatie. De woonboerderij heeft een aparte glasvezel aansluiting, maar elektra, water en aardgas is gezamenlijk met woning nummer 13a. Het geheel is niet geïsoleerd, gedateerd en toe aan renovatie. De gevels en kapconstructie zijn degelijk uitgevoerd, goed onderhouden en in prima staat.

Indeling begane grond woonboerderij: Hal, toilet, berging, keuken, provisiekelder, woonkamer, één slaapkamer, badkamer (toilet, wasbak en inloopdouche) en kleedruimte.

Indeling eerste verdieping woonboerderij: Overloop, vier slaapkamers en toilet.

Indeling begane grond achterhuis: Hier staan een 13-tal éénling boxen.

Indeling eerste verdieping achterhuis: (Voormalig) hooizolder

Beide woningen zijn met elkaar verbonden door middel van een tussenbouw en hier bevind zich de centrale hal met voordeur welke toegang bied tot beide woningen. Bestemmingsplan technisch betreft het één woning met inwoning.

 

LIGBOXENSTAL 2011

Deze 2+0 rijige stal is gebouwd in 2011 en heeft een afmeting van ca. 49.5 x 23 meter. De kopgevels zijn voorzien van prefab betonpanelen met steenmotief en de topgevels zijn van damwand. Beide zijgevels bestaan uit een borstwering van circa 1 meter hoog in combinatie met windbreekgaas en een elektrisch bedienbaar stalgordijn. De constructie bestaat uit gegalvaniseerde spanten en het dak is bedekt met golfplaten. De golfplaten zijn aan de onderzijde beschoten met isolatieplaten en de topgevels zijn ook geïsoleerd. De stal voldoet aan de criteria betreffende Maatlat Duurzame Veehouderij.

De stal is ingericht met 72 diepstrooiselboxen met biobedding, één melkrobot Lely A4 (2011) met separatieruimte en één Lely Discovery mest robot (2011). Naast de robot is de machinekamer gesitueerd.

In de lengte is één zijde van de stal voorzien van betonklinkers in zand en deze ruimte wordt gebruikt voor opslag van zaagsel, hooi en stro. Ook is hier de ziekenboeg gesitueerd met een zandbed.

De mestopslag in deze stal bedraagt 860 m³.

 

LIGBOXENSTAL 1975

Deze 2+2 rijige stal is oorspronkelijk gebouwd in 1975 en verbouwd in 1979, 1995 en in 2014 zijn de golfplaten vervangen. De afmeting betreft 25 x 25.5 meter en de gevels zijn opgetrokken in spouwmetselwerk, de topgevels zijn van damwand en de zijgevels zijn voorzien van een stalgordijn. De spantconstructie is van hout en de golfplaten zijn aan de onderzijde voorzien van isolatieplaten (dupanel).

De stal is ingericht met 73 ligboxen met koematrassen en één Lely Discovery mestrobot (2010). Aan de achterzijde heeft de stal een uitbouw van circa 16 x 2.5 meter ten behoeve van een 14-tal ligboxen, hierdoor is meer loopruimte gecreëerd op de roostervloer.

Aan de stal zit een aanbouw van 10 x 8 meter ingericht met één melkrobot Lely A4 (2013), tanklokaal met melktank van 9750 liter, berging en kantoor.

De mestopslag in deze stal bedraagt circa 350 m³

 

WERKTUIGENBERGING / KOEIENSTAL

In 1993 is een mestkelder gebouwd van circa 500 m³ en in 2004 is de bovenbouw gebouwd (open frontstal) afmeting 23.5 x 12.25 meter. Het geheel is grotendeels in gebruik als werktuigenberging en de overige ruimte betreft betonroosters met 13 ligboxen en één strohok (afkalfstal). De gevels zijn voorzien van damwand, de constructie bestaat uit gegalvaniseerde spanten en het dak is bedekt met golfplaten.

 

WERKTUIGENBERGING

Deze werktuigenberging is gesitueerd aan de overkant van de Enkelaarsweg en is in 2013 grondig gerenoveerd. De afmeting betreft 12 x 12 meter. De gevels zijn voorzien van steens metselwerk in combinatie met damwand. De constructie bestaat uit stalen spanten en het dak is bedekt met golfplaten. De vloer is voorzien van betonklinkers.

 

RUWVOEROPSLAG

Twee kuilvoerplaten van circa 50 x 8.5 meter. Verhard met betonklinkers en waarvan één kuilvoerplaat aan één zijde is voorzien van sleufsilo wanden van 1 meter hoog zonder betonvoet.

Eén kuilvoerplaat van 40 x 7 meter. Verhard met betonklinkers en voorzien van sleufsilo wanden van 1 meter hoog zonder betonvoet.

Eén kuilvoerplaat van 35 x 9 meter. Verhard met betonklinkers en voorzien van sleufsilo wanden van 1 meter hoog zonder betonvoet.

Eén kuilvoerplaat van 25 x 8 meter. Verhard met betonklinkers en voorzien van sleufsilo wanden van 1 meter hoog zonder betonvoet.

 

MESTOPSLAG

In totaal is er circa 2.560 m³ aan mestopslag waarvan 1.710 m³ opslag in de kelders onder de gebouwen en 850 m³ mestopslag in de mestsilo. De mestsilo (JS) betreft een gaasmatsilo met drijvende afdekking. De silo is gebouwd in 2004 en in 2019 is de silo gekeurd en voorzien van een nieuwe afdekking.  Aan de zijkant van de werktuigenberging is nog een vaste mestopslag aanwezig van circa 20 m³.

 

ERFVERHARDING

De erfverharding bestaat grotendeels uit betonklinkers, maar ook gedeeltelijk uit betonbalkjes, freesasfalt en beton.

 

FOSFAATRECHTEN

Het bedrijf beschikt over 3.764 kg fosfaat, dit is niet bij de vraagprijs inbegrepen.

 

OVERIG

In totaal zijn er 6 krachtvoersilo’s en 1 kunstmestsilo aanwezig. De kunstmestsilo is 6 ton en de krachtvoersilo’s zijn respectievelijk 20-12-8-8-4-2 ton.

Voor de biobedding is er een opslag naast de ligboxenstal aanwezig van 8 x 6 meter voorzien van sleufsilowanden met betonvoet.

Op de gebouwen is geen asbest meer aanwezig, behalve het dakbeschot van de woonboerderij.

 

BESTEMMING

Volgens het thans vigerende bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Hof van Twente heeft het object de bestemming:

• Enkelbestemming Agrarisch

• Dubbelbestemming Waarde - Archeologische verwachting 1

• Gebiedsaanduiding reconstructiewetzone - landbouwontwikkelingsgebied (LOG)

Het bouwvlak heeft een oppervlakte van ca. 1.50.00 ha.a.ca. 

 

GOING CONCERN

Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen. Het melkveebedrijf met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc. Het bedrijf levert aan Friesland Campina.

 

BELASTING EN KOSTEN

Overdrachtsbelasting, eventuele omzetbelasting (het melkveebedrijf wordt in de BTW-regeling geëxploiteerd, koper zal dit dienen voort te zetten), notariskosten en overige kosten (behoudens de bemiddelingskosten van Agriteam Makelaars) komen ten laste van koper.

Kenmerken


Overdracht
Referentie Markelo
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds 23-12-2020
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Enkelaarsweg
Huisnummer 13
Postcode 7475 PL
Plaats Markelo

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 228280 m²

Bouw
Bouwperiode Na 2010
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf
Bouwjaar 2011

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Overijssel

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

In de regio zijn er verschillende betrouwbare dienstverleners van Agriteam waarop u kunt rekenen. Allereerst hebben we Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV, waar ing. R.J.A. Groot Koerkamp en Suzan Groot Koerkamp garant staan voor deskundig advies op maat voor u en uw bedrijf. Zij zullen u begeleiden met hun uitgebreide kennis en ervaring.

Daarnaast hebben we Agriteam Makelaars Oost Overijssel, met makelaars en taxateurs Jan Bart Smelt en Yvon Droste, gevestigd in het Twentse Bruinehaar. Zij kennen de regio oost-Overijssel als geen ander en bieden specifieke expertise voor deze omgeving.

Ten slotte hebben we Agriteam Vestiging Deurningen, waar Makelaar en taxateur Gerben van Hummel gevestigd is in het Twentse dorp Deurningen. Hij staat klaar om u gedurende alle belangrijke fases in uw bedrijfsvoering te begeleiden.